- Jeg håper på en gullfisk. Eller en hai kanskje, sier Emil (6). Pappa Frode Elsæther forklarer at det nok blir en liten ørret, dersom en fisk skulle bite.

Kakao og fiskestenger: To fedre med sine sønner nyter en dag på Hestsjøen. Fra venstre: Daniel (6) og Ronny Granbo, Emil (6) og Frode Elsæther.

Søndag møtte cirka 200 opp på isen på Hestsjøen på Ringvål med fiskestenger og håpte på napp. Trondheim Jeger og fiskerforbund avd. fiskeutvalget i samarbeid med Trondheim og omland fiskeadministrasjon (Tofa) arrangerte bymesterskap i isfiske. Både store og små fiskere deltok. Det var bålkaffe, hunder og en og annen ørret. Den som får størst fisk blir bymester.

Fullt på isen: Trondheim og omland fiskeadministrasjon (Tofa) arrangerte søndag bymesterskap i isfiske. 200 møtte på Hestsjøen.

Lidenskap

- Jeg har fått to fisk så langt, men de er jo ikke så store da. Det viktigste er uansett å komme seg ut og drikke kaffe sammen med andre, sier Stian Schjølberg med to ørret og en termos med kaffe i snøen ved siden av seg.

Kaffe på termos: Stian Schjølberg med fangsten så langt, to små ørret. Men fisk på kroken eller ikke, Schjølberg synes uansett det viktigste er å komme seg ut og drikke kaffe.

- Jeg har vært med på bymesterskapet i alle år, jeg husker ikke hvor mange det har blitt. Jeg er 52 år nå og begynte med isfiske da jeg var åtte. Det går i blodet, det blir isfiske nesten hver helg om vinteren. I går var familien på Savalen, i dag er vi her.Vi kan kjøre langt for å isfiske, det blir ofte turer til Sverige, sier Harald Pettersen som har blitt sørtrøndersk mester i isfiske tre ganger.

Veteran: Harald Pettersen har vært med på bymesterskapet hvert år, hvor mange husker han ikke. Han har aldri vunnet, men blitt sørtrøndersk mester tre ganger.

Også Roy Tore Nordeng er lidenskapelig isfisker.

- Jeg fisker hver helg hele vinteren. Jeg liker best å dra ut om natta og sitte i mørket og se det lysne og bli dag. Da er det mye som skjer i naturen og det gir meg en egen ro som gir energi til hverdagene. Jeg var med faren min på isfiske for første gang som fireåring og siden har jeg holdt på. Nå er sønnen min med, sier Nordeng.

Lidenskap: Roy Tore Nordeng fisker hver helg hele vinteren. Fordi det er trivelig å komme seg ut og fordi det gir ham energi til hverdagene.

Familieutflukt

Bymesterskapet gir premier både til seniorer og juniorer, og for mange er arrangementet en fin mulighet for søndagstur for hele familien.

- Jeg vil ha en hammerhai, men da må pappa lage et større hull, sier Oliver Næss (3). Storesøster Aurora (6) bare flirer av lillebroren.

- Jeg fikk en fisk i går, men det var ikke en hammerhai. Det får vi aldri her, mener Aurora.

Årets bymester ble Tom Bolle med en ørret på 191 gram. Vinner av juniorklassen ble Tobias Lundehaug-Fagerbekk med totalt 411 gram fisk og vinneren av senior klassen ble Myroslaw Dzimera med totalt 1037 gram fisk.

Forventningsfulle: Kanskje får de en hammerhai? Det håpte i alle fall Nicholas Mathissen (3), Oliver Næss (3) og Aurora Næss (6).
Venner på fisketur: Aurora Næss (6) prøver fiskelykken, mens hunden Bobby ble så kald at han måtte oppi sekken for å få varmen tilbake.
Pølsegrilling: Rune Heime sørger for varme pølser, mens Tonje Kåsene og Berit Kristin Nilsen sliter med å få fisk til grillen.
Tok med familien: Sivert Storø jr. fikk napp, men synes det beste med isfiske på Hestsjøen er at hele familien kan gjøre noe sammen.
Småfisk: Noen fikk flere fisk, men ikke mange var særlig mye større enn disse to.
Nytt forsøk: Roy Tore Nordeng vil teste ut et nytt fiskested og Tony Olsen hjelper til med å bore ett hull i isen.
Konkurranse: Det er en vennskaplig konkurranse, men de innrømmer at det er stas å vinne også. Da Adresseavisen var innom ledet Hågen Røkke (foran) mens bak er vinneren fra ifjor Daniel Linseth.
Åtte tilsammen: Hågen Røkke og Linda Nilssen hadde en time ut i konkurransen fire fisk hver.
På stemmefiske: Lokalpolitiker Svein Otto Nilsen er leder for kultur-, idrett og friluftskomiteen i Trondheim kommune, og mente det var på tide å sjekke ut aktiviteten isfiske.