Statens vegvesen hadde lørdag kontroll i Trondheim. Resultatet ble 11 bilbeltegebyr, 19 tekniske kontrollsedler samt fire andre gebyr. Fire ble også anmeldt, mens fire andre fikk i tillegg bruksforbud.

- Vi synes jo at særlig 11 bilbeltegebyr er for dårlig, sier inspektør Morten Frantzen ved utekontrollen i Statens vegvesen.

Dårlige på lastsikring

Førerne som ble anmeldt hadde ulike mangler.

- En kjørte med en stor henger uten å ha ledning plugget i, så hele hengeren var mørklagt. En annen kjørte med en 3,5 tonns skapbil som ikke hadde bremselys i det hele tatt. De øvrige manglet eller kunne ikke fremvise førerkort, sier Frantzen.

Inspektøren mener kjørende generelt er for dårlige til å sjekke kjøretøy før de legger ut på tur.

- Det vi oftest kommer borti er manglende sikring av last, bruk av henger og lys. Folk sjekker ikke godt nok dessverre. Man bare kobler på og kjører uten å sjekke om ting fungerer.

Sprengt: Kjøring på dette dekket medførte at fører ble ilagt bruksforbud. Foto: Statens vegvesen

- Takknemlige for hjelp

Frantzen forteller at folk som får påpekt feil av utekontrollen oftest er takknemlige for at de blir stanset.

- De blir glade når de får vite av oss hvordan de skal gjøre ting riktig. Samtidig blir de også litt alvorstynget når vi forteller dem om konsekvensene av å kjøre rundt med mangler. Å oppdage at materialet man har hengende etter seg ligger foran i veibanen etter en bråstopp i 50 kilometer i timen er ikke helt bra for å si det sånn.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til  webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her: