- For oss som bor i Kalvskinnet-området betyr det at vi ikke får svinge til høyre i det krysset at vi må kjøre en omvei på opp til en kilometer inne i Trondheim sentrum. At dette skal være fornuftig ut fra utslipp og støy i Midtbyen, er vanskelig å forstå, sier Ole Jørgen Frostad.

Endret kjøremønster

Tidligere kunne bilister som kom fra Bispegata svinge ut i Prinsens gate og fortsette ferden opp mot Elgeseter bru. For noen år tilbake ble kjøremønsteret endret. Nå er det påbudt for bilistene som kommer fra Bispegata å kjøre rett frem i krysset ved Prinsens gate.

Les også: Her fortsetter politiet å ta folk som kjører feil

- Det hadde vært fint med en forklaring på dette. Mange av oss som bor i området vet at det er forbudt å svinge til høyre i krysset der, men vi gir av og til blanke i forbudet, forteller Frostad.

Bryter forbudet bevisst

Politiet opplever at mange bevisst bryter forbudet. Tirsdag ble 16 førere stanset. 15 fikk forenklet forelegg, mens en nektet å vedta det og ble anmeldt.

- Det er veldig mange som ikke respekterer skiltinga her, og mange gjør det helt bevisst, sier politioverbetjent Håvard Tømmervold.

Benyttet som snarvei

Ifølge Tømmervold var det mange grunner til at kjøremønsteret ble endret.

Les også: 16 fikk forelegg i varslet trafikkontroll

- Det var altfor mye trafikk forbi gamle Kalvskinnet skole. Vi så at mange brukte Bispegata som snarvei for Erling Skakkes gate som egentlig skal være hovedadkomst til Prinsens gate. Dessuten opplevde man ofte at trafikk fra Bispegata blokkerte trafikken i kollektivfeltet i Prinsens gate. En totalvurdering gjorde at kjøremønsteret ble lagt om, sier Tømmervold.

Les også: 18 tatt i trafikkontroll i Prinsens gate