Kjerkol framholder at hun ikke er skuffet over at Bjarne Brøndbo i helga meldte overgang fra Arbeiderpartiet til Høyre. Til Adresseavisen sa Brøndbo lørdag at han ble motløs da han leste Aps program:

- Jeg betalte 1,8 millioner i skatt i fjor, og det er i og for seg greit. Men: Jeg klarer ikke jobbe enda mer for å dekke alle disse utgiftene. Jeg mistet motet, fortalte han.

- Han var så rørt da Jens (Stoltenberg, red.anm.) ankom DDEs 20-årsjubileet i Olavshallen. Nå blir det Erna han inviterer til 25-årsjubileet til DDE i Spektrum til høsten, sier Kjerkol og minner om at Spektrum ikke ligger på vestkanten i Oslo.

Aps stortingsrepresentant fra Nord-Trøndelag og sentralstyremedlem i Ap, tror ikke Brøndbo snakker på vegne av hele DDE.

- Der de fleste av de rike som har fått regjeringens skattekutt bor, poengterer hun.

Kjerkol, som arrangerer konfirmasjon i helga, svarer Adresseavisen på sms.

- Brøndbo fikk 200 000

- Bjarne Brøndbo har blitt kapitalist og funnet ut at han ikke kan bidra til fellesskapet i det omfanget Aps politikk legger opp til. Ap har en aktiv næringspolitikk. Da DDE var et totalt ukjent band som ingen hadde hørt synge om rumpa si, ga det som i dag heter Innovasjon Norge bandet omlag 200 000 kroner i etableringsstøtte. Det tar jeg som et bevis på at Aps næringspolitikk virker, og at Bjarne og jeg ikke har like mange felles verdier som jeg trodde, skriver Kjerkol som legger til at Brøndbo er en blid og hyggelig fyr som det alltid er hyggelig å møte på flyet til og fra Oslo.

- Han er nok ofte i Oslo med sin business, sier hun.

Kjerkol tror ikke Brøndbo har støtte hos de andre i DDE.

- Jeg kjenner flere av de trivelige karene i DDE og de kan snakke for seg selv, men jeg tror ikke Bjarne snakker for hele bandet.

- Fit og førtidspensjonert

Brøndbo sier i intervjuet at han har naboer som er vanlige lønnsmottakere som har to biler, hus, hytter og campingvogn. Han forteller også at han og kona møtte et par i starten av 60-årene på ei strand et sted i verden. De var «fit», brune og førtidspensjonert.

- Det offentlige skal betale for dem til de blir 90 år. Vi kan ikke la friske folk la være å gjøre det de er gode til på den måten, regnestykket kommer ikke til å gå opp, sa han til Adresseavisen.

- Har ikke Brøndbo et poeng i at velferdsstatens yteevne er i ferd med å nås?

- Velferdsstatens yteevne er avhengig av at vi greier å skape nye arbeidsplasser i næringslivet – det greide den rødgrønne regjeringen i stort monn. Det greier ikke Høyre-Frp-regjeringen, svarer Kjerkol.

- Syke må betale for å være syke

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) har kommentert intervjuet i Adresseavisen på sin Facebook-side. Han håper Brøndbos overgang vil føre til at flere stemmer ved valget.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier at det er en viktig klargjøring fra trønderrocker Bjarne Brøndbo.

- Brøndbo bidrar til å sette skattekutt for de aller rikeste på dagsorden. Samtidig forteller han at de syke bør betale for å være syke. Det er en viktig klargjøring av forskjellen mellom partiene før valget til høsten, sier Sandvik som spår at de borgerlige partiene vil angripe sykelønnsordningen om de vinner valget.

- Jeg tror folk kan tenke selv, og det er ikke sikkert at Bjarne er den som leder dem til Høyre, men forhåpentligvis bidrar han til å lede flere til valglokalene, skriver Sandvik.

- Ap har jo tradisjonelt hatt et godt grep om trønderrockerne. Frykter du at Åge Aleksandersen er neste i rekken?

- Nei, svarer Sandvik på sms.

DDEs Bjarne Brøndbo lot seg røre da Jens Stoltenberg kom på 20-årsjubileet til bandet. Nå har han meldt overgang til Høyre. Foto: Terje Visnes, adressa