Det var klokken 18.10 på mandag at nødetatene ble varslet om skyteepisoden i Tydal via AMK-sentralen. En mann i 60-årene var skutt i magen i en hytte på fjellet, cirka 1,4 mil unna nærmeste farbare bilvei. Mannen i 60-årene ble fraktet til St. Olavs Hospital. Det viste seg imidlertid at skadene hans var mindre alvorlig enn først antatt.

Hendelsen utløste en stor, væpnet politiaksjon som førte til at en mann i 50-årene ble pågrepet i 01.15-tiden natt til tirsdag. Han lå og sov i en annen hytte på fjellet da politiet slo til. Politiet tok i bruk både politihelikopter og snøscootere i aksjonen.

- Uklart hvorfor de kranglet

Begge mennene ble i første omgang siktet for kroppsskade etter skyteepisoden mandag kveld. Siktelsene vil imidlertid bli skjerpet til å gjelde drapsforsøk på hverandre, opplyste politiet i en pressemelding tirsdag. Politiet mener begge skjøt på hverandre med rifler. Etter å ha etterforsket saken i noen dager, er siktelsene fortsatt uendret, opplyser etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor til Adresseavisen.

Sparby har tidligere opplyst at bakgrunnen for skytingen var et festlig lag som endte i en krangel.

- Hvor mange skudd ble avfyrt?

- De skjøt ett skudd hver, svarer Sparby.

- Hvem mener dere skjøt først?

- Det ønsker vi ikke å gå nærmere inn på nå.

- Hva kranglet mennene om?

- Det er uklar årsak til kranglingen, men det var alkohol inn i bildet forut for uenigheten, sier Sparby.

SE VIDEO: - Vi har muligens en farlig mann her

Pågrepet i sin egen hytte

Han opplyser videre at mannen i 50-årene dro fra hytta, før skyteepisoden, med snøscooter for å hente ei rifle.

- Hvor hentet han våpenet?

- I sin egen hytte. Denne ligger én kilometer unna den andre hytta, sier Sparby, og opplyser samtidig at det var i denne hytta den siktede senere ble pågrepet av politiet.

Væpnet aksjon: Store politiressurser ble satt inn i søket etter en mann i 50-årene, etter en skuddveksling i en hytte i Tydal mandag. Den andre mannen, i 60-årene, ble truffet i magen av et rifleskudd.

Sparby opplyste onsdag at det ikke var aktuelt å fremstille noen av de siktede for varetektsfengsling. Dette fordi det verken foreligger bevisforspillelsesfare eller gjentagelsesfare, slik politiet vurderer det.

Nekter straffskyld

Det er bare den siktede mannen i 50-årene som har bedt om forsvarerbistand etter skyteepisoden. Advokat Kaja K. Okstad, som representerer mannen, opplyser at klienten foreløpig er foreholdt en siktelse som går på grov kroppsskade.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han forklarte seg til politiet på tirsdag og ble løslatt på onsdag. Det mener jeg er helt riktig og han ble glad for det, sier Okstad.

- Hva har din klient forklart om det som skjedde i hytta?

- Det vil han ikke at jeg skal uttale meg om. Han har avgitt sin forklaring om dette til politiet, sier forsvareren videre.

Hun legger til at mannen i 50-årene ikke er presentert for noen siktelse om drapsforsøk.