Fra før har både Toyota truck og Still truck sine norske hovedkontor i Trondheim.

Daglig leder i Trøndelag Trucksenter, Stener Sørensen, sier han er meget godt fornøyd med å ha fått importen av Hyundai. Bedriften har forhandlet trucker i 28 år. Hyundai er en av verdens største produsenter av trucker, men er nok i Norge best kjent for bilproduksjon.

- Det virker som om Trondheim samler en stor del av en liten bransje og er i ferd med å bli landets truckhovedstad, sier Sørensen i en pressemelding. Han legger ikke skjul på at det overrasket mange i bransjen at Trøndelag Trucksenter ble valgt som norsk representant i konkurranse med langt større forhandlere.

- Noen ganger finner man bare tonen, uavhengig av størrelse og prestisje. Trøndersk beskjedenhet og koreansk filosofi kan ha noe felles. Nøktern drift, ingen overdrevne løfter og tett oppfølging av kunder. Typisk koreansk og typisk trøndersk, sier Sørensen.

60 mill i omsetning

Trøndelag Trucksenter har servicepunkter over hele Norge og forhandlere på Møre og Østlandet. Firmaet har tolv ansatte i Trondheim og to i datterfirmaet Møre Trucksenter i Surnadal. Bedriften omsetter trucker, teleskoptrucker, jekktraller, lettere løfteutstyr, vaske- og feiemaskiner for om lag 60 millioner kroner.

Sørensen utelukker ikke flere ansatte og flere forhandlere. Det var ved årsskiftet at bedriften ble importør. Selv om fjorårets omsetning ble passert etter bare fire måneder, understreker han at veksten skal skje kontrollert og naturlig. Gjennom å selge rundt 250 trucker i året har firmaet en markedsandel på 25 prosent i Trøndelag.

Firmaet ble startet i 1989 på Lade og flyttet i 2011 til Torgårdsletta sør for byen.

Størst etter Samsung

- Ansatte skal gis skikkelig opplæring. Det er den viktigste forutsetningen for å kunne gi gode råd og tett oppfølging av kundene, fremholder daglig leder Stener Sørensen.

Hyundai er Sør-Koreas nest største industrikonsern, etter Samsung som er landets største. Hyundai startet som et konstruksjonsfirma i 1947 og ble etter noen tiår en av verdens største produsenter av biler, anleggsmaskiner, skip, solceller, heiser og elektronikk. I 1997 overtok Hyundai Kia og LG.