- Som oftest er det åtte til ti personer som tar bussen hit fra Trondheim. I tillegg kommer det folk i bil og med tog, så butikken går bra, forteller driveren av Exotic Market, Said Abuwarda.

Han drev tidligere Euro Cash på Heimdal. Siden han bor i Meråker ble det lange dager med kjøring til og fra jobb, så han avsluttet der og startet i stedet på Storlien.

Les også: Nordmenn handlet mer på dagsturer i utlandet

- Bra handel på grensen

- Jeg ble sliten. Storlien er nærmere Meråker og det er bra handel på grensen. Vi har kunder fra hele Midt-Norge og alle nasjonaliteter, sier Abuwarda.

Said Abuwarda drev tidligere Euro Cash på Heimdal. Nå er han i gang på Storlien med Exotic Market. Foto: Privat

Les også: Stadig flere trøndere drar på harrytur til Storlien

Han fant lokaler i samme bygning som togstasjonen på Storlien og har avtale med busselskapet Meraaker alt AS som kjører kundene over grensen.

- Bussen tar opp folk på Heimdal, Saupstad, Munkegaten, Sirkus, Stjørdal og Meråker. Noen ganger henter vi også folk fra Steinkjer og Levanger, sier Abuwarda.

Flere aktører

Også konkurrenten Storlien handel frakter folk fra Trondheim til Storlien. Bussene går hver dag og her kan man bestille plass dagen før.

Les også: 1200 harrybusser fra Trøndelag til Storlien

Thorleifs bussreiser har kjørt den såkalte «fleskbussen» mellom Trondheim og Storlien i en årrekke. De har mange av de samme bussholdeplassene som konkurrentene.

- Det finnes flere aktører, men vi opplever ikke nedgang av den grunn. Vi har bra trøkk uansett, sier salgssjef i Thorleifs bussreiser Svend Olav Ekle.

Les også: Tobakksekspressen. Glabussen. Kjær buss har mange navn. Men er egentlig Harry ett av dem?