Flere bilister opplevde onsdag å bli stående i kø på flere veier i Trondheim. Det er det ifølge operatør Magnus Storrø i Veitrafikksentralen flere grunner til.

- Blant annet studentimmatrikuleringen og tilreisende til Aqua Nors havbruksmessa førte til ekstra trafikk, sier Storrø onsdag ettermiddag.

Se hvordan trafikken flyter der du skal kjøre i Adressa.nos sanntidskart.

Problem i krysset

Han forteller også at det oppsto en feil i lyskryssreguleringen i Prinsen-krysset i sentrum.

- Feilen gjorde at det ble noe kort tid på grønt for bilistene, og det førte til at det hopet seg opp ved Torget, i retning mot Tyholtgata.

Storrø viser også til trafikkulykka på Leangensletta der Strindheimtunnelen ble stengt etter et sammenstøt mellom en personbil og en motorsykkel.

- Disse hendelsene, i tillegg til at Høyskoleringen er stengt og prosessen med miljøgate i Innherredsveien, førte til at det ble ekstra mye trafikk i dag.

Kan bli kø resten av uka

- Kan vi forvente at det blir sånn framover?

- Nei, vi ser at sånn som det ble i dag er mer enn normalt. Men det vil kanskje være realiteten at det blir ekstra trafikk resten av denne uka.

I tillegg til nyimmatrikulerte studenter og havbruksmessa, nevner han også Toppidrettsuka som begynner fredag ettermiddag og festivalen Pstereo.

- Har du et råd til bilistene?

- Ja, det må være å bruke kollektivtransport så langt det lar seg gjøre, eller å finne ei kjørerute som ikke går rett gjennom Trondheim sentrum, svarer Storrø.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter