Klokken 05.50 onsdag morgen våknet Ole Anders Sakshaug av at vekkerklokka ringte. Han sto ikke opp med en gang, men trykket på slumrefunksjonen.

- Like etterpå begynte hunden min å knurre. Samtidig hørte jeg at det knaket og knirket i hele huset, sier han.

«Pappa, det brenner»

Datteren til Sakshaug på elleve år så samtidig ut av vinduet på leiligheten deres i andre etasje, og oppdaget at det brant utenfor.

- Hun ropte «pappa, det brenner, det brenner». Like etterpå eksploderte stuevinduet på grunn av varmen. Det begynte å brenne i gardinene og leiligheten ble raskt overtent, sier Sakshaug.

Han vurderte å slukke flammene med brannslukningsapparatet sitt, men fant raskt ut at det kunne han bare glemme. Det var bare å komme seg ut av leiligheten i Jarlsborgveien 2B så fort som mulig.

- Jeg fikk med meg ungen, hunden og mobilen min. Vi rakk ikke å ta på sko eller noe, sier han.

Brannalarmen gikk

Sakshaug vet ikke hvorfor brannen startet, men mener at den må ha startet utvendig. 44-åringen opplyser at en nabo også observerte at det brant på veggen utenfor leiligheten.

Han fikk ingen forvarsel om brannen før dvergpinscheren Jax lagde lyd.

- Da vinduet eksploderte, gikk brannalarmen. Så vi hadde oppdaget brannen uansett. Men hundens knurring ga oss et lite forsprang, sier Sakshaug, som banket på dørene til resten av boligene i huset etter å ha kommet seg ut av sin egen leilighet.

Politiet fikk melding om brannen i Jarlsborgveien på Lade i 06-tiden onsdag morgen. Ti personer var i boligen - alle kom seg ut. De evakuerte ble kjørt til Quality Hotell Panorama.

Ifølge brannmester Jørund Berg hadde brannvesenet kontroll over brannen i 08.15-tiden onsdag.

Røykdykkere gjennomsøkte boligen, og konsentrerte seg om slukking i den øverste etasjen. Brannvesenet brukte i tillegg to kranbiler.

- Det er en ganske krevende brann, men ikke fare for spredning, sa vakthavende brann- og redningssjef Ole Anders Holmvåg da det brant som verst.

- Skremmende opplevelse

Det er Tore Reginald Tøndel som eier Jarlsborgveien 2B - et hus fra 1939. Han leier ut fem boenheter i huset.

- Jeg ble oppringt og varslet om brannen klokken 06.00. Jeg dro bort til huset som da sto i full fyr. Da jeg kom hadde ikke politiet fått tak i han som bor på loftet, men det viste seg at han ikke var i leiligheten i det hele tatt. Han var i Tromsø. Dette var en skremmende opplevelse. Heldigvis er det bare snakk om materielle skader, sier Tøndel.

Han har eid boligen siden 1985-86, og opplyser at huset var i god stand.

- Alle leilighetene er rehabilitert og vi har nylig hatt kontroll på både det elektriske anlegget og pipene. Nå ser det ut som huset er totalskadd. Det er brukt mye vann i slukkingen, sier han.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor brannen startet. Krimteknikere skal undersøke huset på Lade i løpet av torsdag, opplyser leder for krimteknikerne Kåre Bye til Adresseavisen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Kan ha startet på utsiden: Denne flermannsboligen i Jarlsborgveien på Lade ble skadd i brann tidlig tirsdag morgen. Ti personer kom seg ut av huset. Beboer Ole Anders Sakshaug i andre etasje, tror brannen startet på utsiden. Foto: Joakim Slettebak Wangen