Mannen ble dømt for å ha voldtatt kvinnen som lå og sov på rommet sitt ved Skifer hotell i Oppdal. Voldtekten skjedde i januar i år. Domfelte og fornærmede visste av hverandre fra før, men var ikke nære venner. De deltok begge på en skitur til Oppdal, men bodde på hvert sitt rom.

Våknet underveis

Fornærmede skal ha vært beruset den aktuelle kvelden og hun forklarte i Sør-Trøndelag tingrett at hun ble trøtt og dro til hotellet for å sove. I løpet av natta våknet hun av at overgrepet skjedde. Tekniske bevis støtter hennes forklaring ifølge retten. Hun ble sendt til overgrepsmottaket etter hendelsen.

Retten konstaterer at dette var en bevisst handling fra tiltaltes side. Fornærmede forklarte i retten at hun ba tiltalte om å slutte, noe han ikke gjorde umiddelbart. En venninne av fornærmede som deltok på turen fant henne gråtende på soverommet. Fornærmede hadde så sterke smerter i underlivet at hun måtte fraktes i ambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim.

Sterke smerter

Retten festet ikke lit til tiltaltes forklaring. Han var beruset og hevdet at han ikke husket så mye fra kvelden. Han hevdet at samleiet var frivillig, og erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen.

I dommen står det at retten finner det bevist at en voldtekt har funnet sted og at den har skjedd mens fornærmede var ute av stand til å motsette seg samleiet. Retten finner ingen formildende omstendighet i saken, og mannen i 30-årene ble dømt etter aktors påstand – tre år og elleve måneders fengsel.

Den domfelte mannen må også betale 3394,80 kroner i erstatning og 150 000 kroner i oppreisningserstatning.

Følg Adresseavisen på Facebook,  Instagram og Twitter