Mandag morgen skulle 80 barnehagebarn vært på Sjøskogbekken barnehage på Ranheim i Trondheim. Søndag fikk de imidlertid beskjed om at barnehagen måtte holde stengt på grunn av at personalet sitter flyfast i Tallinn i Estland.

- Vi er i Tallinn på en kombinert planlegging- og studietur. Vi skulle dra hjem i går, men flyet tilbake til Trondheim ble kansellert på grunn av tekniske årsaker. Det er kjempekjedelig at det ble slik, sier daglig leder Claes Hovde i Sjøskogbekken FUS barnehage.

- Skal ordne opp

Han forteller at de kontaktet alle foreldrene da det ble klart at barnehagen ikke kunne åpne mandag.

- Vi har fått tilbakemeldinger fra foreldrene på at dette skulle ordne seg. De har vært positive. Vi skal ordne opp i dette med tanke på foreldrene og skal sørge for at de ikke blir skadelidende. En løsning vi vurderer er å redusere antallet planleggingsdager med én i løpet av året, sier Hovde.

- Hvorfor kunne dere ikke leie inn vikarer slik at barnehagen kunne åpne?

- Vi er 19 ansatte som er på tur, så det er ikke så enkelt. Det er også mange barn som nettopp har begynt på barnehagen, så vi kan ikke sette inn mange nye folk til dem. Vi mener dette er den beste løsningen, sier Hovde.

Jan Boris Stene og barna Matheo, Vilja og Tobias var på lekeplassen fordi barnehagen er stengt i dag etter flykrøll.

Måtte ta fri fra jobb

De tre barna til Jan Boris Stene går i barnehagen. Han måtte derfor ta fri fra jobb for å passe barna.

- Vi fikk en e-post i går om at flyet var innstilt. Det er ikke så mye å gjøre med det. Det er overkommelig dette, sier Stene.

Mandag er de likevel på lekeplassen på barnehagen.

- Vi måtte finne på noe og tenkte vi skulle dra og leke. Vi lar ikke stengt barnehage stoppe oss, sier Stene.