Den nye motorveien mellom Tiller og Melhus skal stå helt ferdig i 2019. Men allerede i løpet av høsten 2017 åpnes deler av veien for trafikk.

- Vi er nå i ferd med å ferdigstille fremtidig nordgående løp av E6 på strekningen mellom Tiller og Sandmoen. Vi har planer om å flytte E6-trafikken dit i løpet av høsten, sier Kjell Fremstad i Statens vegvesen som er teknisk byggeleder for utbyggingsprosjektet.

Fikk prøvekjøre

Tirsdag fikk Adresseavisen prøvekjøre veien som snart skal åpnes for trafikk. Vi festet gopro-kamera på bilen, og hadde også med oss dronekamera.

I videoen øverst i denne artikkelen kan du se vår kjøretur. Vi kjører sørover, altså fra Tiller mot Sandmoen. Vi kjører imidlertid i det som i fremtiden blir nordgående kjørefelt når alle de fire feltene på nye E6 åpner. Turen starter rett ved dagens innsnevring fra fire til to kjørefelt ved Obs bygg på Tiller.

I videoen under kan du se et lengre utdrag fra den samme kjøreturen som utelukkende er filmet ved gopro-kameraet som var montert i bilen.

Slik skal det bli

Under kan du se en animasjon av hvordan veistrekningen mellom Tiller og Sandmoen planlagt å se ut når den står ferdig.

Åpner på senhøsten

Statens vegvesen vil ikke tidfeste nøyaktig når første del av den nye veien åpner for trafikk. Det er imidlertid på det rene at dette skal skje på senhøsten.

- Før vi kan åpne for trafikk må vi få ferdig sammenspleisinga med dagens E6 både i nordenden ved Tiller og i sørenden ved Sandmoen. Dessuten må vi asfaltere ferdig, montere veilys, rekkverk og skilting samt få ferdig overgangsbrua ved Hårstadkrysset, sier Fremstad.

I første omgang åpnes kun det som i fremtiden skal være de to nordgående kjørefeltene. Disse blir da tatt i bruk for trafikk i begge retninger. Det er nødvendig å flytte trafikken fordi gamle E6 skal rives for å gjøre plass til nye støyvoller og støyskjermer.

Det er ikke klart nøyaktig når de sørgående kjørefeltene mellom Tiller og Sandmoen kan åpnes for trafikk. Statens vegvesen regner imidlertid med at løsninga med toveis trafikk i de nordgående kjørefeltene vil vare i minst ett år.

- Takk til tålmodige trafikkanter

Byggeleder for E6-utbygginga Svein Soknes ser frem til å kunne åpne deler av den nye veien for trafikk.

- Jeg er veldig glad for at vi snart kan tilby trafikkantene å kjøre på deler av nye E6. Det har vært litt kronglete å komme seg frem i dette området en stund, og nå blir det litt mer forutsigbarhet for trafikkantene. Jeg vil rette en takk til trafikantene som har vært så tålmodige med oss, sier Soknes.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter