Koht Arkitekter har moderert vinnerkonseptet fra campuskonkurransen, men de fleste i formannskapet mener fortsatt at løsningen tar for mye av Høyskoleparken. Alternativ 2 får mer støtte.

Denne er uten bygninger i Elgeseter park og i siktlinjene til Hovedbygningen. Alternativ 2 legger opp til bygging på grøntarealer i Klæbuveien og langs Christian Fredriks gate, men ser likevel ut til å være spiselig for politikerne - i alle fall som et utgangspunkt. Det er liten stemning for alternativ 3, selv om den helt unngår bygging på grønt.

Dette sier formannskapsmedlemmer om de tre alternativene:

Geirmund Lykke (KrF).

Geirmund Lykke (KrF):

- Alternativ 2 appellerer godt til meg. Jeg mener man skal unngå å bygge i grøntarealene i nord, mellom Hovedbygningen og Elgeseter gate, slik alternativ 1 legger opp til. Jeg er imidlertid forundret over at det ikke er lagt opp til mer bygging langs Christian Fredriks gate i alternativ 2.

Dette er et bymessig område, og bygging der ødelegger ikke for siktlinjer og inntrykket av Hovedbygningen. Alternativ 3 er også godt egnet, men passer kanskje enda bedre til universitetsrelaterte virksomheter.

ElinMarie Andreassen (Frp).

Elin Marie Andreassen (Frp):

- Jeg vil ikke peke ut en favoritt. Alle ser ut som alternativer for et kompakt campus som kan realiseres. Det er også alternativer som tar vare på viktige grøntområder. Det avgjørende er at det blir en løsning som best ivaretar NTNUs behov. Jeg er glad for at presiseringen regjeringen har kommet med om aktuelt utbyggingsområde er i tråd med det NTNU ønsker seg.

Berit Tiller (H).

Berit Tiller, (H):

- Nå er vi på et godt spor som bringer prosessen fremover. Rektor har vært tydelig på at det skal tas hensyn til politikernes signaler om å ivareta parken. Alternativ 2 er et godt alternativ å gå videre med. Det er mulig å påvirke.

Alternativ 1 har også mange fine kvaliteter, men det bygges for mye på grønt. Jeg tror det kan fortettes mer på Gløshaugen-platået i begge løsningene. Alternativ 3 trekker NTNU i feil retning. Dette er en løsning verken politikere eller NTNU ønsker seg.

Jon Gunnes (V):

Jon Gunnes (V):

- Jeg synes alternativ 3 med bygging vestover er best. Sykehuset ligger på samme side av Elgeseter gate, og jeg tror det kan bli et fint bymiljø i området. Å få bort bensinstasjonen vil være et fremskritt. Alternativ 1 og 2 tar for mye av parkområdene.

Gunnes mener statssekretær Bjørn Haugstads avklaring om at regjeringen ønsker samling nær Gløshaugen og vestover er bra – såfremt aktiviteten på Kalvskinnet opprettholdes på et minst like høyt nivå.

Geir Waage (Ap).

Geir Waage (Ap):

- Alternativ 1 tar altfor mye av parkarealene og er i strid med det politikerne har sagt. Mitt råd til NTNU er å jobbe videre med alternativ 2. Blant annet synes jeg man skal trekke bebyggelsen lenger unna Døvekirken. Nå er vi kommet et skritt videre. Kunnskapsdepartementets avklaring om hva som er aktuelt campusområde bidrar til fremgang i prosessen. Så er det opp til regjeringen som kommer etter valget å drive prosessen videre, og sørge for finansiering.

Ottar Michelsen (SV).

Ottar Michelsen (SV):

- Sånn umiddelbart vil jeg ikke omfavne noen av alternativene. De er et godt utgangspunkt og viser at det er mulig å få til campusutvidelsen uten inngrep i viktige grøntområder. Jeg støtter hovedgrepet med å legge mest mulig av den nye bygningsmassen på og nær Gløshaugen. Mye av drivkraften har vært tett samling av campus, ikke minst for at studenter skal kunne gå på tvers av disiplinene. Bygging langs Elgeseter gate vil også bidra til en byutvikling vi ønsker i området.

Hile Opoku (MDG).

Hilde Opoku (MDG):

- Jeg er veldig fornøyd med at NTN har lyttet til formannskapet. Det er bra at vi har fått alternativer med ulik grad av inngrep i grøntområder. Vi er ikke absolutt imot bygging på grønt. Man må se på kvaliteten og helheten. Jeg synes alternativ 3 fjerner seg for mye fra byen, men at 1 og 2 er interessante. Forhåpentligvis blir det en kombinasjon for å finne den best mulige løsningen, sier Opoku.

Opoku er åpen for at Studentersamfundet bygger i Elgeseter park, om det kompenseres ved å lage grøntområde på fengselstomta.

For mye på grønt: Politikerne synes det blir for mye bygging i parkområder med alternativ 1. Foto: Koht Arkitekter
Langt unna: Bortsett fra Venstres Jon Gunnes, synes politikere i formannskapet at løsningen med ingen bygging på grøntområder blir liggende for langt unna sentrum. Foto: Koht Arkitekter