Det var tilløp til både trafikkaos og parkeringskaos, men folk flest smilte blidt i septembersola. 2200 stakk innom høstdagen på Haukvatnet, mens 1500 var innom kom ut-dagen på Rønningen.

- Det er helt fenomenalt, sier Knut Erling Flataker, daglig leder i Trondheimsregionens friluftsråd.

Lørdag ble Trondheim maraton arrangert. Her kan du se alle løperne gå over må.

- Folk overalt

For 26. gang ble det arrangert høstdag ved Haukvatnet, med et mylder av aktiviteter for store og små. Her var det muligheter for å klatre, padle, ro, fekte og skyte.

- Og så er det mange som bare vil sitte og prate, eller rusle rundt Haukvatnet. Det var folk overalt, forteller Flataker.

En rekke organisasjoner står bak høstdagen, og oppslutningen har vært økende år for år.

- Vi ser at det å tilrettelegge aktiviteter og områder, fører til at folk i neste omgang drar ut på egen hånd. Det er det som er målet, sier Flataker.

30 telt på Rønningen

Samtidig arrangerte Turistforeningen den årlige kom ut-dagen landet rundt. Trondjems turistforening og lokallagene i Sør-Trøndelag arrangerte sykkeltur ved Hostovatnet i Orkdal, guidet tur på Christianus Sextus i Røros, tur til Olberget på Frøya og familiearrangement ved Gjølgavatnet i Bjugn, Laksestien på Frøya, Grønneset i Melhus og på Væresholmen i Malvik. I Trondheim var det familiearrangement på Rønningen i Bymarka.

- Vi har hatt 1500 innom på Rønningen i dag. Noen av dem startet turen lørdag kveld. Natt til søndag var det over 30 telt rundt hytta, forteller Frode Støre Bergrem, daglig leder i Trondhjems turistforening.

Kom ut-dagen er nemlig starten på friluftslivets uke, og i den anledning ble folk invitert til å sove ute.

- Jeg ble litt overrasket over at så mange teltet i marka. Det er artig å se, sier Støre Bergrem.

Også for turistforeningen er målet å inspirere folk til å dra på tur, enten det er i nærområdet eller til fjells.

- Vi opplever en stor oppsving rundt friluftslivet. Det er mange som drar på tur, og vi ser at også mange unge er aktive, sier Støre Bergrem.