I mars dro politiet til en adresse i Trondheim for å hente et vitne som skulle forklare seg i en pågående straffesak i retten.

- I forbindelse med gjennomsøking av vitnets bolig, ble det funnet steroider og penger som ble beslaglagt. Dette ble funnet i et vaskerom i kjelleren i huset, sier politioverbetjent John Torger Konstad, fagleder for etterforskning ved team for organisert kriminalitet/narkotika ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

- Til eget bruk

Etter å ha gjort beslaget, som utgjorde 35 hetteglass og 246 tabletter, pågrep politiet to personer - blant annet en mann i 20-årene.

- Han forklarte i avhør at steroidene var hans, opplyser Konstad.

Mannen i 20-årene møtte nylig i en tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett, og erkjente først å ha oppbevart de anabole steroidene i kjelleren - dopingmidler med over 67 000 milligram virkestoff omhandlet i dopingslisten, ifølge dommen. I tillegg innrømte han å ha oppbevart to hetteglass med dopingmidler med minst 2900 milligram virkestoff i en butikk i Trondheim sentrum.

Sør-Trøndelag tingrett legger til grunn at dopingen var til eget bruk.

- 796 dager med misbruk

Når straff skal utmåles i dopingsaker, skal retten blant annet ta utgangspunkt i hvor mange år med uavbrutt misbruk den beslaglagte dopingen kan gi opphav til. I denne saken dreier det seg om 796 dager - i overkant av to års uavbrutt misbruk, ifølge dommen.

Med bakgrunn i rettspraksis, ville innholdet i siktelsen mot mannen normalt ha ført til ubetinget fengsel. Dommeren mener imidlertid at samfunnsstraff er en riktig reaksjon. Mannen i 20-årene dømmes derfor til 30 timers samfunnsstraff som skal gjennomføres på 90 dager.

Siktede vedtok dommen på stedet.

Politioverbetjent Konstad opplyser at den andre mannen som ble pågrepet fikk et forelegg på 5000 kroner. Han erkjente også oppbevaring av de nevnte dopingmidlene som ble funnet i butikken.

John Torger Konstad er fagleder for etterforskning ved team for organisert kriminalitet/narkotika ved Sentrum politistasjon i Trondheim. Han opplyser at dopingen ble funnet da en patrulje skulle hente et vitne som ikke dukket opp til en straffesak i retten. Foto: Ole Martin Wold, OLE MARTIN WOLD