Hendelsen skjedde 1. september, under feiringen av den muslimske høytiden eid i Trondheim.

Tahir forteller at han ble angrepet av en gjeng på fire til seks menn.

Etter slag og spark slo de en stor blomsterpotte i hodet på ham. Tahir mistet bevisstheten. Ifølge et vitne fortsatte likevel gjengen å sparke mot hodet hans.

- Intensiteten i angrepet og bruken av vold viser at de ønsket å ta livet av meg. Sinnet var rettet mot meg som person, på grunn av den jeg er og det jeg står for, mener Tahir.

Ble slått i svime: Karim Tahir ble sendt med ambulanse til St Olavs Hospital etter angrepet. Her har han kommet til bevissthet.

Han ser hendelsen i sammenheng med tidligere trusler.

I sommer kom det en trussel via Facebook som skilte seg ut, fordi avsenderen var bosatt i Trondheim.

- Personen spurte om hvorfor jeg snakket om Syria? Han truet meg på livet. Jeg anmeldte forholdet, og la ved informasjon om nettverket disse truslene kom fra. Saken ble henlagt av politiet.

Offentlig og aktiv rolle

Tahir sitter med en bunke avisutklipp foran seg. Der er det utklipp fra både lokalpresse og rikspresse. Her er reportasjer om hans engasjement for andre flyktninger i Norge. Blant utklippene finnes også uttalelser om hvordan han mener konflikten i Syria bør løses.

Han kom som flyktning til Norge i 2015. Her har han fått oppholdstillatelse, og er nå bosatt i Trondheim.

- Jeg jobber for menneskerettigheter og mot radikalisering. Jeg er politisk aktiv og prøver å informere nordmenn om hva som er årsaken til konflikten i Midtøsten, og spesielt i Syria, forteller Tahir.

Han tror at det at han har sagt sin mening om disse sakene kan ha provosert noen i det syriske miljøet, som igjen kan ha ført til at de gikk til angrep.

Flere vitner

Angrepet skjedde på frivilligsentralen i Ila, hvor Tahir hjalp til med eid-arrangementet. Midt under festen gikk han ut i korridoren for å se etter noen musikere. Det var da gjengen slo til uten forvarsel.

- Det virket organisert, forteller Tahir.

En av mennene hadde kommet med en trussel cirka 40 minutter før angrepet. Han sa da at han skulle slå hodet til Tahir i bordet.

- Jeg ble veldig forundret, fordi jeg har aldri opplevd noe slikt i Norge før.

Så du denne? : Advarer mot å behandle Syria-krigere annerledes

Han ble kjørt til St Olavs hospital. Det var først i ambulansen han klarte å orientere seg igjen. Da hadde han store smerter etter alle slagene og sparkene mot hode og kropp.

Overfallet ble observert av flere gjester som Adresseavisen har vært i kontakt med. De er alle redde for å stå frem med navn i avisen. De frykter for konsekvenser fra gjengen som angrep.

- Jeg har et barn. Jeg er redd. Jeg går ikke lenger ut på arrangementer, forteller en kvinne.

- Det så ut som et planlagt angrep, sier en mannlig kilde, som prøvde å stoppe voldshendelsen.

Mindreårig tilsto

Da politiet kom til stedet, var situasjonen kaotisk. De noterte navn på flere vitner på stedet.

En gutt under 18 år tilsto angrepet kort tid senere, og politiet etterforsket den gang derfor ikke saken videre.

Tahirs advokat, Leif Strøm, har jobbet med fremmedrett i en årrekke. Han støtter Tahir i at angrepet skyldes hans politiske engasjement og krigen i Syria.

Han mener at gutten som tilsto mest sannsynlig er beordret til å tilstå.

- Jeg er overrasket over at politiet så lett lar seg avspise med gjengens opplegg. Her må politiet gå dypere inn i saken. Det virker ikke som de har forstått hva som egentlig er saken her.

Så lenge de som slo han ned er på frifot, går Karim Tahir nødig ut av leiligheten.

Voldsalarm

Politiets manglende engasjement i saken gjorde at Tahir og advokat Strøm tok kontakt med dem etter en uke. De fikk da beskjed om at det var usikkert om de gikk videre med saken, siden en person under 18 år hadde tilstått.

Tahir ga tydelig uttrykk for at han ikke følte seg trygg, så lenge gjengen fortsatt var på frifot. Han fikk da utlevert en voldsalarm.

Etter det har Tahir avgitt forklaring til politiet. Adresseavisen er kjent med at politiet nå har vært i kontakt med flere vitner.

Påtaleansvarlig jurist, Tove Jensen Røddesnes, sier til Adresseavisen at hun har diskutert saken med etterforskeren, og at de har lagt en plan for det videre etterforskningsarbeidet.

– Vi er enige om å etterforske bredt, sier hun.

Les også: - Alle bånd til stormaktene må kuttes, slik at syrerne selv får løse konflikten, sier Karim Tahir, under Olavfestdagene i Trondheim

Uten forvarsel: Tahir mener selv at det er hans politiske engasjement som er årsaken til at han ble angrepet.

Plaget av mareritt

Av frykt for nye angrep tilbringer nå Tahir det meste av tiden hjemme i leiligheten. Han påpeker at innvandrerne i byen stoler på politiet og rettsvesenet.

- Jeg vil ikke at vi skal ende opp med en situasjon der flyktninger søker beskyttelse hos hverandre. Det er en situasjon ingen ønsker, sier Tahir.

Han har selv fått henvendelser fra flere som sier de støtter ham, og lurer på om det er noe de kan gjøre.

Tahir er nå på bedringens vei etter angrepet.

- Men jeg er plaget av mareritt, og jeg sliter med nattesøvnen.

Nå er han opptatt av å skape en trygg fremtid for seg og familien sin.

Adresseavisen har ikke vært i kontakt med den mistenkte eller andre i hans krets.