Folk som fortsatt er innsperret etter raset i Snillfjord i går er fortvilet over det de mener er dårlig informasjon om når beredskapsbruene vil bli ferdig montert.

To bruer kollapset søndag på grunn av det voldsomme regnværet, og folk på Våberg camping og på hytteiendommene rundt var mandag fortsatt innestengt.

Natt til tirsdag var to midlertidige bruer på plass, slik at man kan køre inn og ut fra området.

Skulle ha vært på jobb

- Jeg er litt fortvilt akkurat nå, og vi har ingen informasjon om når vi kan forvente å komme oss hjem. Vi skulle ha vært på jobb i dag, og jeg hadde legetime, men vi aner ikke når vi kommer oss ut, sier Kari Nordtømme som sammen med mannen befinner seg på campingplassen fortsatt.

340 eiendommer ble isolert etter ras ved Leirvika i Snillfjord søndag. Foto: Marita Byberg Johansen

- Vi skulle jo bare være her i helgen, men ble vekket klokka 08 i går morges om at vi var innsperret på grunn av flommen. Både veien og bruene var ødelagt av regn og flom, forteller Nordtømme.

Dårlig nett gjør at de har problemer med å lete opp informasjon på kommunens og fylkeskommunens hjemmesider.

Les også: Evakuerte under Mannen får flytte hjem

Har lite mat

- Vi er ganske mange her. Det er folk i 10-15 av campingvognene og det er mange hytter i området. Vi hadde jo heller ikke tatt høyde for at vi skulle ha med mat for flere dager enn i helgen, så nå har vi bare noen brødskiver igjen, sier Nordtømme.

Ifølge samferdselssjef i Sør-Trøndelag, Oddveig Kipperberg, er vegen reetablert, og to bredeskapsbruer er på vei fra Molde.

- Hvis det ikke oppstår noe helt uforutsett så vil disse bruene være klare til bruk i løpet av mandag kveld. Vi kan ikke garantere at veien vil være åpen før i morgen tidlig, men målet er at disse bruene skal være på plass i løpet av kvelden, sier Kipperberg.

Jobber på spreng

Hun legger til at hun har full forståelse for at det er kjedelig for dem som er rammet og at det jobbes på spreng for å få bruene på plass.

- Dersom det er fare for liv og helse har kommunen en beredskapsplan for dette, og noen ble også fraktet ut i går. Vi ønsker å redusere konsekvensene mest mulig, men vi kan ikke garanterer åpne veier til enhver tid. Og situasjoner som dette vil ha ulike konsekvenser for folk, sier Kipperberg, og understreker at det var enorme vannmengder som kom lokat i Snillfjord-området søndag.

- Alle har mulighet til å ta kontakt med kommunen for få mer informasjon. Målet er å reetablere bruene i løpet av dagen i dag, sier Kipperberg.