Det var 18 år gamle Jørgen Vikan fra Trondheim som omkom. Dødsfallet ble meldt mandag formiddag.

Ifølge Bali Post var ni ungdommer ute og badet da kjempebølgen kom. Åtte av ungdommene kom seg i land mens den unge mannen fra Trondheim druknet. Også en annen norsk statsborger var med, mens de andre ungdommene er fra Sverige, Østerrike og Belgia.

Takker for støtte

Dette har også familien til 18-åringen fra Trondheim fått forklart. De ni ungdommene, seks menn og tre kvinner, hadde blitt kjent gjennom en surfe-camp på Bali.

- Nyheten om at vår gutt gikk bort i en tragisk ulykke på Bali ble mottatt med stor sorg. Han var på sitt livs reise, og hadde hatt store opplevelser på veien. Jørgen har alltid hatt et stort sosialt nettverk og familien er takknemlig for alle hilsener, støtte og kondolanser som vi har fått i denne svært vanskelige tiden, sier far Jan Arild Vikan.

Understrømmer

Ungdommene skal søndag kveld indonesisk tid ha vært sammen i en leilighet før de gikk ned til stranden Echo Beach og restauranten Sand Bar. Ungdommene skal ha forklart at de nattestid (indonesisk tid) gikk for å bade. Den unge mannen fra Trondheim skal ha vært best kjent i området. Da de løp ut i vannet havnet han lenger ut i sjøen enn de andre. Da forandret forholdene i sjøen seg fra rolige bølger til kraftigere. Dette medførte understrømmer som trakk personene utover.

Forsøkte gjenopplivning

- Åtte av dem greide å redde seg selv, sier politiinspektøren i Nord Kuta til lokalavisen.

18-åringen som druknet skal ha blitt skyllet opp på stranden og funnet mandag morgen indonesisk tid. Det ble forsøkt gjenopplivning, men uten hell. Han ble bekreftet omkommet og bragt til Sanglah hospital i Denpasar som ligger omlag 15 kilometer unna.

- Personen ble funnet på stranden foran restauranten Sand Bar og ble bekreftet omkommet der, sier en politikilde til en indonesisk avis.