Giæver har blant annet gitt bort Kjos' biografi som gave til sine ansatte, får Adresseavisen opplyst.

- Norwegian vinner jo priser stadig vekk. Vi håper å lære av Bjørn Kjos og ønsker å bli best i klassen, akkurat slik de har lyktes med, sa Flyviking-eieren da han ønsket passasjerene velkommen ombord i første avgang fra Ørlandet til Gardermoen mandag morgen.

Her kan du lese Adresseavisens reportasje om den nye flyruten.

Til Adresseavisen utdyper Ola Giæver det med å fortelle om diskusjonene han har hatt med Norwegian-ledelsen og Bjørn Kjos, før oppstarten.

- Jeg kjenner Bjørn. Vi har diskutert mye. Jeg har lest boken hans både forlengs og baklengs. Det er jo en lærebok i hvordan å lykkes med en slik etablering. Det er mange likheter, med mange som egentlig ikke ønsker at vi skal lykkes. De synes det er kjekt med monopolet sitt, sier Giæver.

På spørsmålet om et samarbeid med Norwegian, som feeder-selskap, er han hemmelighetsfull, men røper at det har vært diskutert.

- Vi har diskutert alle muligheter. Vi får se hva som skjer, sier han

Flyviking, som nylig etablerte sin første rute til og fra Værnes, skal fly tur-retur Ørland flystasjon Gardermoen seks dager i uka. Med morgen- og ettermiddagsavganger.

- Hvorfor velger dere å etablere en rute fra Ørlandet?

- Hvorfor ikke? Vi ser en mulighet her. Det er et omland med mye folk, og ingen andre som flyr her, sier Giæver, som ikke vil svare konkret på spørsmålet om hva som trengs for at ruta skal lønne seg for selskapet.

- Vi må tjene penger. Ingen kan drive noe ellers, sier Giæver, som under flyturen til Gardermoen mandag ikke kunne dy seg for å sparke litt mot sin tidligere arbeidsgiver Widerøe, som han bare omtaler som «et selskap med grønne fly».

- Vi skal konkurrere mot noen som har enerett og monopol. Det er jo interessant, men vi er svært godt fornøyde med oppstarten på Ørlandet, sier Giæver.

Selskapets neste ruteetablering blir Tromsø-Vadsø-Kirkenes-Tromsø. Den starter 30. oktober. Giæver lover flere nyheter i løpet av kort tid, når selskapets to neste fly er på plass. Det første i november, det neste trolig i januar.