OVERHALLA: I slutten av september, på jakt etter ryper, snublet Aage Aasbø fra Namsos over det som Bente Snildal i Visit Namdalen tror vil bli et potent reisemål for både nasjonale – og utenlandske turister.470 meter over havet – på toppen av Bognheia – rager den stolt; den fallosformede steinen, som ved en tilfeldighet ble oppdaget av rypejegeren.– Jeg kom rundt fjellpartiet her borte, så meg mot venstre og stoppet opp. Ligner ikke det veldig på en ...? sa jeg til jakt-kameraten min – før vi begge brøt ut i latter, sier Aasbø til Namdalsavisa.

Les også: Denne ukjente hula i Malvikmarka rommer mange hemmeligheter

Skal markedsføres

Synet som møtte ham er ikke til å ta feil av. En tilnærmet naturtro kopi av et mannlig kjønnsorgan møter deg like ved toppen på det 484 meter høye fjellet.– Jeg skal ikke bli for vulgær her jeg står, men det ser jo unektelig ut som en pikk, sier Aasbø – som har fått med seg reiselivsdirektør Snildal med på den timelange turen opp til Bognheia.Les også: Et sted i Bymarka stikker en pipe opp av skogbunnen

På grensen mellom Overhalla, Namsos og Steinkjer

Fra første øyekast ser hun potensial til at «manndoms-steinen» kan bli en reell turistattraksjon for distriktet. I likhet med hva Trollpikken har gjort for turismen i Eigersund.– Du kan si hva du vil om Trollpikken i Rogaland – men vil du ha en naturtro utgave av en manns edlere deler – må du besøke Overhalla!, sier Snildal og smiler mens hun titter opp på den to og en halv meter høye fallosformede steinen som ligger på grensa mellom Overhalla, Namsos og Steinkjer.

Les også: Kjærlighet i tårnet på Solemsvåttan

Tror det kan bli  turistmagnet

Snildal ønsker nå – bokstavelig talt – å sette steinen på kartet.

– Jeg har allerede begynt å planlegge skilting, markedsføring og kampanjer for å få dette ut til folket. Jeg ser for meg at dette vil trekke både nasjonale og internasjonale turister til Overhalla, sier Snildal mens hun smyger seg langs fjellkanten for å få et bedre blikk på «steinstaken».

Erfaren friluftsmann

Bognheia er langt fra en ukjent turdestinasjon for mange namdalinger – og du lurer kanskje på hvorfor ingen har oppdaget denne steinen tidligere? Aasbø har svaret.– Dersom du ikke er veldig oppmerksom – og ikke står riktig posisjonert, så er den veldig vanskelig å få øye på. Det er nok veldig mange som har passert akkurat her vi står nå, uten at de rett og slett har sett den, sier Aasbø.

Les også: Burmaklippen - et småskummelt og lett tilgjengelig turmålMen når du først ser den – så ser du den.– Jeg er enig med Snildal med at dette kan bli en attraksjon for Overhalla. Det finnes noen tilsvarende i Finnmark – og selvfølgelig Trollpikken i Rogaland – men jeg vet ikke om noen i hele Norge som er så naturtro som denne steinen, sier namsosingen.

Vil ha navnekonkurranse

Snildal håper nå på hjelp fra NAs lesere for å gi den nye attraksjonen et navn.– Vi har vært innom mange forskjellige forslag på veg opp hit, men jeg er veldig interessert i gode – og morsomme – forslag, sier reiselivsdirektøren.– Har du noen forslag selv?– De holder jeg foreløpig for meg selv, sier Snildal og ler.

Slik finner du steinen:

Kjør inn mot Bangdalen – og videre mot Bangsjøen.Etter 34 kilometer (regnet fra Namsos sentrum) kommer du til en slak venstresving ved Bogna. Her kan du parkere på høyre side av vegen. (Koordinater parkering: 64,28851 grader nord, 11,73593 grader øst.)Fallossteinen finner du like ved toppen av Bognheia. (Koordinater: 64,30110 grader nord, 11,75267 grader øst).

 requireReady(['jquery','//www.webatlas.no/mediakart/adressa_v4/build/norkart_mediakart.min.js'], function($) { (function (a,b,c){var d=document.getElementById(a),e=9*d.clientWidth/16;d.style.height="50vh",createMap(a,b,c)})('map-3BDf1',{"bounds":[[64.30305963641268,11.736295223236084],[64.29709494659616,11.760756969451903]],"layers":[{"latLng":[64.30106844818059,11.752933502066298],"type":"marker","popupContent":"Fjellformasjonen ligger i dette området mot toppen av Bongnheia."}]},'Kart'); }); Klikk på den blå boblen for mer informasjon.

Les også: Her er 12 flotte turer i Bymarka