Tirsdag fortalte Adresseavisen at rådmannen i Trondheim foreslår å bygge ut Ranheim skole for 37 millioner kroner. Dette vil gi plass til 700 elever, mot 590 i dag.

Bakgrunnen er at skolekapasiteten i området lenge har vært sprengt, og med det nye tilbygget kan skolen håndtere den forventede elevtallsveksten frem mot 2023–24. De siste årene har det blitt bygget i gjennomsnitt 150 boliger i Ranheim skolekrets, og en videreføring av dette tilsier en økning i antall elever på 25 hvert eneste år.

- Veldig god løsning

Kommunalråd Marek Jasinski (Ap) var positiv til et nytt tilbygg:

- Det er åpenbart behov for større skolekapasitet i dette området, og med et nytt tilbygg unngår vi en paviljong. Nå kan elevene gå tørrskodd over i et nytt bygg, og det er en veldig god løsning, fastslo han.

Sps Marte Løvik var litt bekymret for om den angitte prislappen på 35 millioner kom til å holde.

- Det har vært noen utfordringer på skolen på grunn av en noe rigid inndeling mellom trinnene blant annet. Jeg er derfor veldig spent på om det holder med 37 millioner kroner, jeg ser for meg at det må gjøres store endringer internt i bygget. Er dere sikre på at ikke prislappen heller ender på 50 eller 60 millioner, lurte Marte Løvik.

- Demper støy

Rådgiver Jan Haarvik i rådmannens fagstab svarte:

- Kostnaden på 37 millioner skal også ivareta en del tilpasninger innvendig i bygget. Med ombyggingen vi planlegger vil ikke skolen fullt ut oppfylle kravene som ligger i funksjonsprogrammet, men vi skal gjøre en del tiltak for å dempe støyen, sa Haarvik.