Namdal Bilopphuggeri og tidligere ansatt Anette Engen har inngått forlik i arbeidskonflikten, skriver Namdalsavisa.

- Jeg kan bekrefte at det er inngått forlik i saken, sier LO-advokat Rune Lium, som representerer Anette Engen.

Det var berammet to dager i Namdal tingrett den 14. og 15. november i saken – men nå har partene kommet til enighet i forkant.

Ennå ikke hevet for retten

I september uttalte LO-advokat Jan Arild Vikan, som på den tida representerte Engen i saken, at hans klient kom til å kreve oppreising på 200.000 kroner, i tillegg til årslønn for to år. Det totale kravet ville ifølge Vikan bli på 860.000 kroner.

- Hvem tok initiativet til forliket?

- Det er helt naturlig at det er kontakt mellom partene forut en rettssak for å ta en status om det er interesse for å snakke sammen. Det skjedde i dette tilfellet.

- Hva kan du si om selve forliket?

- Begge parter har forplikta seg til å holde forliket hemmelig, sier Lium.

- Saken er ennå ikke hevet for retten, men dette vil bli gjort innen kort tid, fortsetter advokaten.

Les også: Brøndbo: – Utsatt for svertekampanje fra LO

Følte seg trakassert

Det var i mars i år at Anette Engen ble oppsagt fra stillinga ved Namdal Bilopphuggeri, hvor Bjarne Brøndbo både er daglig leder, styreleder og medeier.

I stevninga som ble levert i midten av mai, krevde hun at oppsigelsen ble kjent ugyldig.

Les også: LO: En rekke konflikter ved Brøndbos bilopphuggeri

Den formelle begrunnelsen for oppsigelsen var innsparinger i bedriften – men Engen uttalte i et intervju med NA i juni, at hun mente det var det anstrengte forholdet mellom henne og Brøndbo som gjorde at hun ikke lenger var ansatt på bilopphuggeriet på Skage i Overhalla.

- Jeg ble fortalt at jeg forsøkte å sabotere, at jeg ikke dugde til noen ting. Til slutt maktet jeg ikke å være på jobb, sa Engen i sommer.

Den siste kjente kontakten mellom partene i forkant av rettssaken var 26. juni. Dette skal ha vært et av mange meglingsmøter hvor partene ikke klarte å komme til enighet.

Bjarne Brøndbo, som var representert ved advokat Endre Kolbjørnsen i saken, bekrefter overfor NA at det er enighet med Engen om forlik.

- Vi er enige, men ennå ikke signert. Jeg regner med at alt er signert og i orden om noen dager. Utover det har ingen av partene noen kommentarer, sier Brøndbo til NA.

Anette Engen mener hun ble ugyldig oppsagt hos Namdal Bilopphuggeri i mars - men har nå inngått forlik med Namdal Bilopphuggeri og Bjarne Brøndbo. Foto: Pål Morten Skaret/Namdalsavisa