Den siktede mannen, som er bosatt i Trondheim, la kortene på bordet og erkjente befatning med nær ti kilo amfetamin da han møtte i en såkalt tilståelsessak 16. november. I siktelsen mot 41-åringen var det ni poster - det eldste forholdet fra 30. desember 2015. Da kjøpte han, ifølge dommen, 1,2 kilo amfetamin fra to litauere ved Hegra i Stjørdal for 120 000 kroner. Han rakk å betale 35 000 kroner.

- Lette videre

Noe av dette stoffet overdro han videre til tre personer, ifølge avgjørelsen. I tillegg fant politiet 125 gram amfetamin hjemme i boligen hans da de slo til i januar 2016.

Hjemme hos den siktede 41-åringen fant politiet dette - 125 gram amfetamin. Mannen er nå dømt til flere års fengsel.

Den ene av de to litauerne han fikk stoffet fra, sitter for tiden i varetekt. Han er siktet for oppbevaring av to kilo amfetamin i Falstadskogen i Levanger. Straffesaken mot ham og en landsmann er berammet i Sør-Trøndelag tingrett i januar.

Vinteren 2016 gjorde politiet et amfetaminbeslag på en mann i Trondheim, som de igjen knyttet til 41-åringen. I retten erkjente den siktede å ha overdratt tre kilo av stoffet til denne mannen.

- Denne saken gjorde at vi lette videre etter stoff, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Trøndelag politidistrikt.

Sist dømt i 2009

Og letingen ga resultater. I tre omganger mellom 17. mars og 27. mai 2016 fant politiet totalt litt over seks kilo amfetamin gjemt i Estenstadmarka i Trondheim på ulike steder. I retten erkjente mannen også denne oppbevaringen.

Normalt vil befatning med nærmere ti kilo amfetamin føre til fengsel i sju år. På grunn av sin uforbeholdne tilståelse samt, lang saksbehandlingstid hos politiet og fordi noe av narkotikaen hadde lav styrkegrad, slipper 41-åringen unna med fengsel i fire og et halvt år.

Bøklepp påsto mannen dømt til fem års fengsel.

Rettsavgjørelsen fra Sør-Trøndelag tingrett, er den sjuende narkodommen mot mannen. Mannen ble sist dømt i 2009 til fengsel i fem år og seks måneder. De forholdene 41-åringen nå dømmes for, skjedde knapt halvannet år etter løslatelsen.

Mannen tok betenkningstid etter dommen var forkynt.