Den alvorlige trafikkulykken i Okstadbakken i Trondheim søndag skjedde i 23-tiden på kvelden. To biler var involvert hendelsen som skjedde i sørgående felt. Føreren av den ene bilen, en mann i 20-årene, døde som følge av skadene etter å ha sittet fastklemt etter ulykken.

I den andre bilen satt det to personer. En mann var sjåfør og en kvinne var passasjer. Begge slapp unna uten alvorlige fysiske skader.

Vil ha observasjoner

Adresseavisen skrev mandag at politiet på Heimdal har sikret seg et videoopptak av ulykken, filmet av Statens vegvesens kamera på E6. Politiet har siden søndag kveld drevet etterforskning for å bringe på det rene hva som skjedde forut for ulykken. Nå ønsker de også publikums hjelp.

- Vi ser på videoen at det etter ulykken kommer biler kjørende tett opp til hendelsen. Disse kan ha blitt forbikjørt av de to bilene, og vi vil gjerne komme i kontakt med eventuelle vitner som kan beskrive hvordan kjøreadferden har vært. Vi vil gjerne vite hvordan de to bilene har oppført seg i tiden før ulykken, sier Per Christian Stokke, seksjonsleder for etterforskning ved Heimdal politistasjon.

Han opplyser at eventuelle vitner fra E6 denne kvelden, kan kontakte politiet på Heimdal på telefon 72596220.

- Mann ble forbikjørt før dødsulykken

Politiet har allerede avhørt en mannlig sjåfør som ble passert av begge bilene, rett før ulykken inntraff, opplyser Stokke.

- Han ble forbikjørt rett før ulykken inntraff av begge bilene. Mannens bil var ikke borti ulykkesbilen, men var nær. Sjåføren er avhørt og har gitt en beskrivelse av hvordan han oppfatter det som skjedde, sier Stokke.

Hva vitnet har forklart, ønsker imidlertid ikke politioverbetjenten å si noe om foreløpig. Han viser i den forbindelse til at de to personene i den andre bilen ennå ikke er avhørt om saken. Dette vil skje i nær fremtid.

Gjorde undersøkelser

Både politiets krimteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe var på stedet og gjorde undersøkelser etter ulykken. Sørgående felt i Okstadbakken var stengt i lang tid etter hendelsen. Ikke før klokken 06.37 mandag morgen meldte Vegtrafikksentralen at ulykkesstedet var ryddet og at E6 igjen var åpnet for trafikk.