Onsdag ettermiddag ble det tent lys og lagt ned blomster utenfor taxisentralen på Frøya. Det var 51 år gamle Arild Helge Jensen som omkom i trafikkulykken på fylkesvei 714 på Krokstadøra i Snillfjord. Han var taxisjåfør og styremedlem i Frøya taxisentral. Ifølge lokalavisen Hitra-Frøya etterlater Jensen seg to voksne sønner og en datter.

- Rammes av sorg

Ordfører Berit Flåmo (Ap) forteller at den tragiske ulykken har preget hele lokalsamfunnet de siste dagene. Onsdag kjørte hun selv forbi ulykkesstedet.

- Det er tungt når man mister noen, og tankene mine går til de pårørende. De har blitt ivaretatt av kriseteamet som ble etablert med én gang, forteller ordføreren og fortsetter:

- Når et lite samfunn blir rammet av en slik ulykke, blir hele samfunnet preget av det. For det første gikk det en stund før vi fikk vite hvem det var, og da går man i spenning og lurer. Det går et gufs gjennom en når man hører om en ulykke på denne veien. Så får man vite hvem som har omkommet, og da rammes man av sorg. Det kommer nærmere, og vi ser for oss personen. Han har bodd på Frøya store deler av sitt liv, det er mange av oss som har sittet på ham i taxi og vi har et forhold til han. Da blir sorgen enda større. Dette går inn på oss alle, konstaterer Flåmo.

Personbilen frontkolliderte med en lastebil like etter klokken 11 tirsdag. Foto: Adressa.no-tipser

- Blir redd

Fylkesvei 714 er en vegstrekning der det har skjedd en rekke alvorlige ulykker de siste årene.

- Vi har hatt altfor mange ulykker på denne veien. Selv om det nå jobbes med lakseveien, er det mangler når det gjelder utebedring og strøing. Det ser vi stadig vekk, spesielt når noen går bort. Det er bemerkelsesverdig at i landet generelt går ulykkesstatistikken nedover, men ikke hos oss. Det viser at vi stå på enda mer for å få utbedret veinettet vårt. Ulykkesstatistikken på fylkesvei 714 er helt uakseptabel. Vi har ingen å miste. Det er det ingen som har.

- Blir dere redde for å kjøre?

- Ja, det blir man. Jeg kjenner på det selv, medgir ordfører Flåmo.

Kolleger møtte kriseteam

Organisasjonssjef i TrønderTaxi, Bjørn Ellingsen, forteller at Jensens kolleger onsdag møttes for å bearbeide det som skjedde. Kommunens kriseteam var også til stede.

- Der fikk de satt ord på det som har skjedd, bearbeidet inntrykk og tanker. Kollegene er under kontinuerlig oppfølging fra både kriseteamet og oss i trøndertaxi. De er preget av sorg, de har jobbet tett sammen og blir selvfølgelig veldig berørt. Etter ulykken skal de selv ut og gjøre den samme jobben i det samme området. Da blir man tankefull, sier Ellingsen.

Onsdag ble det tent lys og lagt ned blomster utenfor Frøya taxisentral der den avdøde Helge Arild Jensen jobbet. Foto: Ronny Dybdahl Teigås

Han og kollegene er bekymret for vegstandarden i området.

- Særlig med tanke på møtesituasjoner. Det hjelper ikke alltid å avpasse farten dersom underlaget er dårlig, jeg har selv erfart hvordan dette kan være på denne vegstrekningen. Potensialet for ulykker her er stort. Når det er sagt, klandrer vi ingen. Vi kjenner ikke årsaken til ulykken ennå, presiserer Ellingsen.