- Det har vært mye mer trafikk i Roald Amundsens vei den siste tiden enn det er til vanlig, sier Tove Strømsvåg.

Hun bor i Schøningsdalen, jobber på Løkkan frivillighetssentral, og har dermed en grei spasertur til Hospitalsløkkan om morgenen.

Torsdag morgen var hun på vei ned Steinberget mot Roald Amundsens vei og Ilevollen. Her har det vært trafikkork mellom klokken 07.30 og 08 de siste ukene.

Tove Strømsvåg sier at trafikken ned Roald Amundsens vei har økt betraktelig i rushet den siste tiden.

- En dag sto trafikken opp til punktet hvor Ilabekken møter Roald Amundsens vei. Så vidt jeg kan huske har jeg aldri opplevd det før.

Flaskehals på Ilevollen

Trafikkproblemene startet da Statens vegvesen stengte Sluppen bru for trafikk som kommer fra Osloveien.

Spesielt fra Byåsveien og Marienborgtunnelen har det vært økt trafikk. Det har man merket i morgenrushet når rundkjøringa på Ilevollen er blitt en flaskehals hvor biler, busser og Gråkallbanen møtes.

I tillegg til den vanlige trafikken, må man også ta hensyn til Gråkallbanen som går forbi Ilaparken og over Ilevollen.

Nå er imidlertid erosjonssikringen av Sluppen bru som startet 15. november snart ferdig. Arbeidet har gått ut på å stabilisere steinmassene rundt pilarene til brua.

- Plastringsjobben vi var der for å utføre er ferdig. Det som gjenstår er opprydding og bortkjøring av steinmasser som vi har brukt som tilkomst for å komme oss ut i elva, sier prosjektleder Roar Dypvik.

På Ilevollen møtes trafikken fra Roald Amundsens vei, Byåsveien, Midtbyen, Marienborgtunnelen og Ila.

Når Statens vegvesen er ferdig med pussing av skråning og nedtak av sikring i neste uke, blir brua åpnet i begge kjøreretninger igjen.

- Det er på grunn av logistikken, for å komme til med lastebilene, at vi har stengt av. Vi regner med å kunne slippe til normal trafikk på onsdag i neste uke.

- Klart det blir forsinkelse

- Vi var klar over at det kom til å bli trafikkproblemer når man stenger ei halv bru. Det er klart man får forsinkelser når flere tusen som skal over brua må finne andre veier, sier avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen.

Hun mener folk har vært flinke til å innrette seg.

Også i det vanlige rushet er det mye trafikk i området, men i det siste har det vært spesielt mye, bekrefter Statens vegvesen. Her strekker køa seg oppover Byåsveien.

- Vi har registrert lengre køer i Byåsveien og Marienborgtunnelen, men det har heldigvis gått bra. Nå er vi forhåpentligvis snart ferdige i denne omgang, før man må regne med stenging igjen når vi begynner med bygging.

Trodde brua var åpen og kjørte feil

Også Vegtrafikksentralen, som overvåker trafikkflyten, mener avviklingen i forbindelse med bruarbeidet har gått fint.

- Det har ikke vært klager på trafikken etter hva jeg har loggført. I starten var det en del bilister som trodde at brua var åpen og som kjørte mot kjøreretningen, sier trafikkoperatør Ingvild Stabell Bredland i Vegtrafikksentralen.

Politiet advarer: - Følg skiltene her og slipp bøter før jul

Hun skryter av bilistene som har måtte se seg om etter andre omkjøringsmuligheter.

- En dag sto trafikken opp til punktet hvor Ilabekken møter Roald Amundsens vei. Så vidt jeg kan huske har jeg aldri opplevd det før, sier Tove Strømsvåg. Her fra nederst i Roald Amundsens vei.

- Når folk får informasjon i god tid, forholder de seg til det. Nå for tiden er det heller værskiftet vi får meldinger om.

Tove Strømsvåg har selv stått fast i ettermiddagsrushet. Hun er glad for å kunne ta beina fatt på vei til jobb.

- Det er selvfølgelig kjedelig for dem som må sitte i kø. Jeg prøver å unngå bilen i rushtrafikken, men skjønner at ikke alle kan gjøre det, sier hun.