Den tre måneder gamle valpen forsvant plutselig natt til fredag, og i flere timer var Sylte ute for å lete. Ni timer senere ble Hunter funnet, kald og forkommen.

Fredag kveld døde valpen.

- Dyrlegen sier at Hunter var dårlig før han stakk av. Det er gjerne slik at dyr stikker av når de skal dø. Det er klart det gjorde det verre at han lå ute i kulden så lenge, men dette var trolig uunngåelig, sier Sylte.

Forsvant plutselig

Det var ved firetiden natt til fredag Hunter forsvant da han skulle ut for å gjøre fra seg. Valpen hadde vondt i magen, og var urolig, og Sylte slapp han bare ut i hagen slik han har gjort mange ganger før. Men plutselig var valpen borte.

Etter at Sylte la ut meldingen på sosiale medier om at valpen var forduftet, fikk han god hjelp til å lete. Men den lille valpen på seks kilo var ikke å se. Først ved 13.30-tiden ble han funnet under verandaen til naboen, bare 150 meter unna huset til Sylte på Stavne.

- Vi hadde vært der flere ganger og lett, uten å se han. Men så hadde han klart å kravle seg fremover slik at vi fant han. Han var veldig svak, og veldig kald, stakkar, fortalte Sylte.

Lagt i kuvøse

Kroppstemperaturen var nede i 30 grader, og Sylte tok valpen med til Byåsen dyrehospital. Der ble han lagt i kuvøse for å få igjen varmen. Men det viste seg at valpen også hadde mye vann i lungene, og derfor hadde vanskelig for å puste.

- Han har fått lungeødem, og det er såvidt han klarer å puste. Han kjemper for livet. Vi vet ikke helt hvordan dette vil gå, sa hundeeieren til Adresseavisen fredag ettermiddag.

Veterinæren tilbød seg å ta med Hunter hjem for å passe på han i løpet av natta. Ved 19.30-tiden fikk Sylte et bilde av Hunter hvor han lå på eget rom hjemme hos veterinæren. Men ved 21-tiden fikk han telefon og melding om at han var død.

- Det ser ut som han har fått noe fremmed i lungene som har ført til at han fikk en kjemisk lungebetennelse. Han kastet opp blod på slutten, forteller Sylte.

Spesiell valp

Han synes det er fryktelig trist at det skulle ende slik. Han har hatt valpen en måned, men var på jakt etter valp i ett års tid før han fant Hunter i Kristiansand. Han var en blanding av beagle og labrador.

- Jeg kjørte til Kristiansand for å møte han en gang, og så kjørte jeg senere for å hente han. Vi fikk en helt spesiell tilknytning. Han var så tillitsfull og snill. Det er ingen som kan fylle plassen etter han, sier Sylte. Han har likevel bestemt seg for å prøve med en ny valp.

- Jeg må ha en ny valp, jeg har begynt å lete, sier han.

Nå skal Hunter kremeres, og asken skal Sylte ta med seg til Bymarka.

- Vi har en plass i Tømmerdalen hvor vi brukte å være. Jeg tror han skal få slippe fri der, sier Sylte.

Valpen Hunter fikk god hjelp ved Byåsen dyrehospital, men døde ved 21-tiden fredag kveld. Foto: Privat