Med julaften bare en uke unna omkom en mann søndag i en møteulykke på E6 i Skaun kommune. Ulykken føyer seg inn i en trist statistikk som viser at fem mennesker har mistet livet på trønderske veier de siste tre ukene.

Dødsulykke i Trondheim

Søndag 26. november omkom en 23 år gammel mann i en ulykke i Okstadbakken i Trondheim, hvor to biler var involvert. Mannen som omkom satt alene i sin bil. I den andre bilen satt det to personer. Både den mannlige sjåføren og den kvinnelige passasjeren slapp unna uten alvorlige fysiske skader. Politiet har snakket med flere vitner som har fortalt om høy fart før ulykken inntraff.

Frontkollisjon med brannbil

Under en uke senere, lørdag 2. desember, skjedde en ny dødsulykke på E6 i Snåsa kommune. Her omkom et russisk ektepar i 70-årene etter en møteulykke med en brannbil. Ekteparet var på vei for å besøke familie i Nord-Trøndelag.

Ifølge politiet kom den russiskregistrerte bilen over i motgående kjørefelt. Kollisjonen var kraftig, og de to skal ha omkommet momentant.

- Det vi vet er at det var vanskelige kjøreforhold, med is og sørpe. Det kan ha vært en medvirkende årsak til ulykken, uttalte etterforskningsleder Leif Gundersen ved Steinkjer politistasjon til Adresseavisen etter ulykken.

- En av de verste strekningene i Trøndelag

Tre dager etter ulykken i Snåsa omkom en 51 år gammel mann på fylkesvei 714 i Snillfjord. Den omkomne var drosjesjåfør og kjørte sykehustransport. To menn fra Frøya var passasjerer, og ble skadd i frontkollisjonen med en lastebil. Føreren av lastebilen kom uskadd fra ulykken.

De siste åtte årene har sju personer mistet livet i trafikkulykker på fylkesvei 714. Veien omtales ofte som "Lakseveien", på grunn av alle lastebilene som trafikkerer strekningen med oppdrettslaks fra kysten.

En 51 år gammel drosjesjåfør mistet livet i en møteulykke på riksvei 714 i Snillfjord. Foto: ADRESSA.NO-TIPSER

- Fylkesvei 714 er en av de verste strekningene vi har i Trøndelag. Vi er godt kjent med den store ulykkesbelastningen på 714, og veien har blitt løftet frem som særlig utsatt både i Vegvesenet og i fylkets sikkerhetsutvalg. Det er jo gjort tiltak på denne veistrekningen, men uansett vil veien være fryktelig glatt i en del perioder. Det er en veldig skummel strekning med tanke på føreforholdene, særlig i kombinasjon med at mye langtransport kjører der, uttalte distriktsleder i Trygg Trafikk i Sør-Trøndelag, Knut Ove Børseth, til Adresseavisen etter ulykken.

Dødsulykke i Skaun

På tredje søndag i advent, søndag 17. desember, skjedde førjulstidas femte dødsulykke i Trøndelag. En mann omkom i en møteulykke på E39 i Skaun kommune. Mannen som omkom satt alene i sin bil. I den andre bilen var det fire personer. Disse ble fraktet med ambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim etter ulykken, men skal ikke være alvorlig fysisk skadet.

Selv om statistikken for de siste tre ukene er dyster, så ligger 2017 an til å bli ett av årene med færrest dødsulykker siden årtusenskiftet. Med to uker igjen av året er det 13 mennesker som har mistet livet i trafikkulykker i Trøndelag. Det verste året i perioden var 2002, da 34 personer omkom. Det laveste antallet døde var i 2012, da åtte mistet livet.