Mannen ble reddet opp fra Nidelva ved Royal Garden Hotel i Trondheim i nitiden søndag morgen.

Det var Møller og Schubert som oppdaget mannen i elva. Paret som bor i Sundsvall, var på julebesøk i Trøndelag. Møller kommer opprinnelig fra Inderøy.

- Vi skulle møte venner til julefrokost på Scandic Nidelven, og hadde parkert bilen i parkeringshuset på Solsiden. Da vi gikk fra parkeringshuset og mot hotellet, begynte vi å høre roping. Da vi kom til Blomsterbrua stoppet vi, og det slo oss at det kunne være noen i elva, sier Møller.

- Hørte rop om hjelp

Hun forteller at paret enige om at de måtte gå ned til Krigsseilerplassen ved Royal Garden Hotel for å undersøke.

- Vi skjønte etter hvert at det var nødrop. Da begynte vi å småløpe over Brattørbrua og hit, fordi vi hørte at det ble ropt hjelp, sier Møller.

Det var fortsatt litt mørkt i nitiden, men paret så etter hvert mannen som lå i vannet ved flytebryggene, som ligger i elva utenfor Royal Garden.

- Vi så bare hodet og en svart skygge i vannet. Han holdt seg fast i en bøyle, sier Møller.

- Han var heldig med at bøylen var der, sier Schubert.

- Fikk ikke tak

Paret gikk ned på flytebryggene fra Krigsseilerplassen.

- Vi prøvde å hjelpe ham opp, men vi fikk ikke ordentlig tak. Han spente fra med beina mot kanten på flytebrygga, og det gjorde det vanskeligere å få ham opp, sier Møller.

- Han ønsket at vi holdt ham i begge hendene, sier Schubert.

- Vi kjente at han ble svakere etter hvert, så vi ringte 112. Da gikk det kort tid fra vi ringte politiet til vi hørte sirenene, sier Møller.

Hun sprang så politiet i møte ved inngangen til Royal Garden Hotel, og viste veien til flytebryggene, mens Schubert fortsatt holdt i mannen.

- Det kom en politimann ned, og vi holdt i hver sin arm og fikk dratt han opp, sier Schubert.

Roser de som reddet mannen

Paret forteller at mannen virket fortumlet da han var opp av vannet og lå på flytebrygga.

- Han var ved bevissthet og ganske forfrossen, og gikk inn på hotellet støttet av politimannen, sier Møller.

Paret berømmer politiet for at de kom så raskt til stedet.

- Da vi ringte holdt de kontakten med oss, og spurte hvordan tilstanden til mannen var og om han var bevisst, sier Møller.

Etter at mannen var tatt med inn i varmen på Royal Garden Hotel, ble han deretter kjørt med ambulanse til St. Olavs hospital.

Innsatsleder på stedet, Geir Arne Sjøhagen i Trøndelag politidistrikt, roser paret som var med på å redde mannen opp av elva.

Innsatsleder Geir Arne Sjøhagen i Trøndelag politidistrikt berømmer de to som var med på å redde mannen opp fra elva.

- Jeg vil berømme dem for innsatsen. De tok tak i mannen, møtte oss og viste oss stedet, slik at det gikk raskere for oss å komme på rett plass, sier Sjøhagen.

Flere ringte politiet

Operasjonsleder Stig Roger Olsen ved Trøndelag politidistrikt forteller at politiet først fikk melding fra noen som hørte rop om hjelp.

- Så kom det telefon fra noen som så to personer kjempe for å holde i en mann som var i elva, for å unngå at han fløt videre, sier Olsen.

Mannen som ble reddet opp av elva ved Royal Garden søndag, ble fraktet til sykehus med ambulanse.

Innsatslederen vet ikke hvorfor mannen hadde havnet i elva.

- Det er grunn til å tro at han var beruset, sier Sjøhagen.