– Det var et slag i magen å få vite at han var løslatt, sa Cecilie Nygård til Adresseavisen i fjor sommer. Først en måned etter at Terje Wiik, som er dømt for drap på hennes mor, ble løslatt, fikk Nygård vite om det.

Familien er lettet

Da Adresseavisen var i kontakt med Nygård onsdag, var hun ennå ikke informert om at Wiik nå må inn igjen i fengsel. Inger Lise Bakkens datter sier at familien er lettet over at Wiik må sone ferdig dommen han fikk i 1999.

– Dette kom brått på nå, men jeg er lettet, sier Cecilie Nygård.

Prøveløslatelsen i fjor skapte debatt. Familien til Inger Lise Bakken tok beskjeden tungt, og flere politikere reagerte. Daværende leder av Justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg (Frp), sa at han ikke kunne forstå at det var mulig å løslate Wiik.

Raste over prøveløslatelse

– Et graverende eksempel på at systemet ikke fungerer, tordnet Sandberg.

Wiik ble prøveløslatt få år etter at han stakk av under en permisjon fra Ila fengsel. I 2009 kom han ikke tilbake etter endt perm. I stedet forlot 66-åringen Norge, og dro sørover i Europa med brorens bil. Målet var å få menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg til å se på saken hans. Etter ti dager returnerte han til Norge på danskebåten. Da Wiik gikk av skipet i Kristiansand ble han pågrept og umiddelbart tilbakeført til fengselet.

Brøt vilkår

I etterkant av at Wiik rømte gikk påtalemyndigheten ut og kritiserte politiet. Episoden bidro til at de pårørende var ekstra overrasket da Wiik ble prøveløslatt i fjor.

Wiik brøt vilkårene for prøveløslatelsen ved flere anledninger, og bruddene fører til at han må sone de siste seks årene av dommen sin.

– Han har vist fra før, når han var på permisjon, at han kanskje ikke er til å stole på. Nå slipper jeg å tenke på at jeg kan møte ham på gata i noen år til, sier Nygård.