Innvielsen blir feiret en hel uke til ende og avsluttes med åpningsgudstjeneste på søndag hvor biskop Tor Singsaas vigsler bygget til kirkelig bruk.

Etter å ha samlet inn 13,5 millioner kroner til nytt kirkebygg i mer enn 50 år, kan menigheten endelig markere åpningen av det nye senteret.

Selv om menighetens ansatte flyttet inn i bygget i begynnelsen av juni og holdt den første gudstjenesten 15. juni, er det først nå at hele det 500 kvadratmeter store bygget blir tatt i bruk til ulike faste aktiviteter.

Programmet i åpningsuken spenner fra babysang på tirsdag til nattkonsert med tangoorkesteret «Los Osos Polares» fra Trondheim på fredag.

– I tillegg til de ulike arrangementene har vi åpent hus mellom klokken 10 og 14 hver dag mandag til fredag hvor alle som ønsker det kan komme innom for å se hvordan vi har fått det og ta en kopp kaffe og slå av en prat med de ansatte, forteller kantor Ingrid Smalås, som har vært sentral i planleggingen av åpningsuken.

Hyggestund på onsdag, middag på torsdag

I åpningsuken er det «premiere» for to faste arrangementer i Sverresborg kirkesenter. – En onsdag formiddag i måneden inviterer vi til menighetens hyggestund. På den første hyggestunden deltar menighetens nye diakon Ingvild Svalastoga som forteller fra en tur til Brasil.

En torsdag ettermiddag i måneden blir det kirketorsdag med middag, ord for dagen og aktiviteter for alle aldre, forteller Smalås.

Åpningsuken blir avsluttet med gudstjeneste søndag med offisiell innvielse av kirkesenteret. Biskop Tor Singsaas vigsler senteret til kirkelig bruk som betyr at det kan brukes til både dåp, vielser og begravelser i tillegg til vanlige gudstjenester.

Menigheten venter stort oppmøte på søndag. Da den første gudstjenesten ble avviklet i juni var det 200 besøkende innom kirken.

– Vi håper det nye senteret blir flittig brukt av både barn, ungdom, barn og voksne, sier kantoren som om to uker inviterer til den første øvelsen i menighetens nye barnekor for aldersgruppen seks til ti år.

Syv ansatte

I tillegg til menighetssal, inneholder kirkesenteret et kirketorg, møterom, kjøkken, lokaler for ungdomsarbeid samt kontorer for menighetens stab og medarbeidere. Menigheten har syv ansatte: Sogneprest, kapellan, kantor, menighetspedagog, diakon, menighetsforvalter og kirketjener.