Freddy er fornøyd med resultatet. Det er også behandler Elin Kringen. Foto: Kine Tømmerdal

Freddy Braseth (40) fra Trondheim sier det ikke lenger er tabu i guttegjengen å friske seg opp med hjelp av injeksjoner.

En barsk, solbrun mann med svære tatoveringer kommer inn døren. Gravemaskinfører Freddy Braseth (40) fra Trondheim er her for å ta sin andre behandling med botox og restylane.

– Vi prater nesten ikke om damer på fest lenger, nå er samtaleemnet restylane og botox, sier han.

– Mer press nå enn før

40-åringen sier skjønnhetsbehandlinger blant gutter er blitt en trend i Trondheim. Det kan bidra til et økt press for å se bra ut, mener han.

– Man tar valget selv, men det hender at jeg føler på presset fra andre. Ikke alle tør å gjøre det eller har økonomi eller anledning til å ta behandlinger. Presset er større nå enn det har vært før.

Braseth sier han alltid har vært opptatt av utseendet, og i april bestemte seg for å ta en liten finpuss til 40-årsdagen sin.

– Du kan trene for å få en strammere kropp, men i ansiktet skjer det noe man ikke kan kontrollere på samme måte.

Ti prosent menn

Ifølge en pressemelding fra kommunikasjonsbyrået Involve, har antall skjønnhetsbehandlinger blant mannlige kunder økt hos flere av landets autoriserte restylane-behandlere. Det er fortsatt en overvekt av kvinner, men om lag ti prosent av kundene til de største behandlerne er menn.

Både hos Injeksjonsspesialisten, der Braseth har tatt behandling, Teres Stokkan og hos Dr. Rørdams klinikk i Trondheim har de opplevd en økning av menn som vil ha restylane-fillere og botox. Den mest populære behandlingen er botox mellom øynene, også kalt for sinnarynken.

– De fleste ønsker å se yngre og mindre sliten ut, sier lege Ole Martin Rørdam.

– Sprer seg som ild i tørt gress

Braseth jobber som gravemaskinfører, men har også tilknytning til restaurant- og utelivsbransjen i Trondheim. Han mener injeksjonsbehandlinger ikke lenger er like tabu.

– Jeg jobber på Kos iblant. Det går ikke en helg uten at jeg hører snakk om restylane og botox blant klientellet der, sier han.

40-åringen forteller at det også prates veldig mye om skjønnhetsbehandlinger internt i kompisgjengen. Han er ikke den første av dem som har testet ut injeksjoner.

– En kompis vant en rekke gratis behandlinger i en konkurranse. Han gikk fra å være 45 til 32 år. Vi kompisene var blå-sjalu på fyren. Hvis én begynner, så sprer det seg som ild i tørt gress.

Ikke yrkesbasert

Elin Kringen, eier og driver av Injeksjonsspesialisten, har jobbet i bransjen i snart ti år. Hun opplever at det har vært en gradvis endring av både antall og typen mannfolk som er innom.

– Det startet med homofile, så gikk det over til næringslivsmenn, og nå kommer det menn fra alle mulige yrker. En bankdirektør er ikke nødvendigvis gammel og har ølvom. Han er 45 år, har vaskebrett og går Birken, sier Kringen, og legger til at den vanligste aldersgruppen er mellom 30 og 40 år.

Hennes oppfatning er at menn er mer forsiktige enn det kvinner er, og at de fleste ikke ønsker at behandlingen skal vises annet enn å se mer opplagt ut.

– Det merkes godt at mennene er mer «på». De er mer nysgjerrige, og vi får flere spørsmål fra dem.

– Det startet med homofile, så gikk det over til næringslivsmenn, og nå kommer det menn fra alle mulige yrker, sier kosmetisk sykepleier Elin Kringen. Foto: Kine Tømmerdal