Sp-ordføreren fikk ja til begge deler.

– Jeg tok det viktigste spørsmålet først. Men hadde ikke hun støttet meg med tanke på renominasjon, kunne jeg ikke sagt ja. Det at hun er støttende er helt avgjørende for at jeg kan gjøre denne jobben. Det tar såpass stor del av livet, så det var naturlig at vi fikk diskutert det nøye igjennom, sier Vigdenes - nettopp ankommet fra New York - der frieriet skjedde, og fremtidsplanene nøye gjennomgått.

– Frieriet skjedde i Central Park - det stedet i New York som ligner mest på Stjørdal, ler Vigdenes.

– Betyr det at forloveden din kommer flyttende nå?

– Det blir nok pendling fortsatt. Vi har ikke barn ennå, så slike ting lar seg løse med to voksne personer, sier den tidligere rådgiveren i Olje- og energidepartementet.

I går varslet han nominasjonskomiteen at han stiller seg til disposisjon for en ny periode, etter at han overtok for Johan Arnt Elverum, som satt til han var 75 år.

– Så lenge har jeg ikke tenkt å sitte, nei, beroliger Vigdenes.

Annerledeskommune

– Hvorfor ønsker du å fortsette?

– Fordi jeg ser at lokalpolitikken betyr noe. Den forskjellen Senterpartiet og den borgerlige samarbeidskonstellasjonen utgjør i Stjørdal, er særdeles viktig. Som den eneste kommune i regionen, holder vi på å bygge en by fra grunnen av. Samtidig tar vi hele kommuen i bruk, alle lokalsamfunnene i kommunen er med. Dessuten tør vi å eksperimentere med å bruke ny teknologi i tjenesteproduksjonen i kommunen - vi er en annerledeskommune, mener Sp-ordføreren.

Vil ha enda høyere hus

– Og så skal du ha høyhus, gjerne 20 etasjer?

– Ja, det skal jeg ha. Vi må få til en bymessig utvikling, og da er det ingen grunn til å tenke smått. Realiseringen av det nye kulturhuset er viktigste, og så må vi få en by rundt det. Vi skal få en egen liten Central Park i miniatyr utenfor kulturhuset. Å jobbe med Stjørdal som et selvstendig vekstsentrum, er virkelig kjempespennende.

Forloveden, Nina Moi, kommer fra Bryne, der de allerede har høyhus. Vigdenes vil gjerne at Stjørdal skal få et enda høyere hus.

Sterk tradisjon

– Men nå er Ap i Trøndelag veldig sterke. Det kan jo raskt bli et regimeskifte?

– Det har aldri vært borgerlig mindretall i Stjørdal, og det skal godt gjøres å endre på det. Men vi er ydmyke, og velgerne bestemmer.

– Hvis den borgerlige konstellasjonen vinner, er det gitt at det er du som blir ordfører?

– Vi går til valg som selvstendige partier, og så tar vi forhandlingene etter valget. Men gitt at jeg blir Sps ordførerkandidat, har Sentepartiet en sterk tradisjon for å få ordføreren.

Eiendomsskatt

Vigdenes er også veldig fornøyd med at Stjørdal ikke har det han selv karakteriserer som en usosial eiendomsskatt.

– Det skal vi ikke skjemmes over, det skal vi være stolte av. Om det fortsatt blir slik, vil selvfølgelig påvirkes av lokalpolitiske valg framover, sier han.

I tillegg til støtten fra kjæresten, sier Vigdenes at også det gode samarbeidet mellom flertallskonstellasjonen på Stjørdal, har vært avgjørende for at han takker ja til å fortsette.

Trives

– Ikke bare partiene, men personene i partiene jobber svært godt sammen. Det gjør at jeg trives, og det må man, understreker han.