Varaordfører Knut Fagerbakke (SV) og kommunalråd Geirmund Lykke (KrF) var de to eneste som på møtet i bygningsrådet stemte for å oppheve det tidligere vedtaket om rivingstillatelse. Lykke begrunnet dette i påvente av behandlingen av reguleringsplanen for Elgeseter gate.

Flertallet i bygningsrådet finner ikke at det er kommet frem nye opplysninger som skulle gi grunnlag for å endre vedtaket. Torsdag skal det være et folkemøte om Elgeseter gate 30 B. Også Elgeseter gate 4 og 6 er tidligere vedtatt revet, i forbindelse med at Elgeseter gate skal bygges om til miljøgate.

Til Adresseavisen beklager Lykke at han ikke fikk med seg hele bygningsrådet på å omgjøre rivingsvedtaket. – Tidligere planer gikk ut på å ha seks felt i Elgeseter gate. Men når det nå blir en firefelts gate er det plass til å beholde nr. 30 B, som har en verdi på 20-30 millioner kroner og som på grunn av sin spesielle arkitektur er verdt å bevare.

Kan bevares

Fagerbakke beklaget at han og Lykke i forrige møte om jugendgården ikke hadde klart å argumentere bedre. – Det er teknisk mulig å kombinere både vei, sykkel og fotgjengere om gården blir bevart. Det hadde vært litt spektakulært om vi tok vare på et kulturminne, samtidig som vi får en miljøgate, sa Fagerbakke.

Kommunalråd Merete Baustad Ranum (H) lurte på hvor spektakulært ser man dette for seg.

– Jeg må innrømme at jeg har vært med på et rivingsvedtak, og er ikke stolt av det, sa varaordføreren.

Ordfører Rita Ottervik (Ap) mente bygget vil stikke flere meter ut i veien og ødelegge for den nye miljøgaten.

Jon Gunnes (V) understreket at det begynner å haste, arbeidet med miljøgaten Elgeseter gate må komme i gang senest i 2016.

Ny avkjørsel

Beboere på Selsbakk, sør for Sluppen bru, har uttrykt bekymring for støy i forbindelse med den nye Sluppen bru. De ønsker derfor påkjøringsrampen lenger sør, nærmere den nye hovedbrannstasjonen.

Beboerne ønsker også støyskjerming hele veien.

Ny bru: Beboere på Selsbakk er bekymret for at den planlagte påkjøringsrampen på den nye Sluppen bru vil gi mye støy. Foto: Glen Musk