Hvor i Trondheim bor du?

– Akkurat nå bor jeg på Leinstrand. Jeg er egentlig fra Heimdal, men til jul er det to år siden jeg flyttet. Jeg trives best på landet, litt utenom byens mas og kjas.

Hvorfor synes du det er så masete i byen?

– Byen er det jo for så vidt ikke noe galt med. Den er fin og det skjer mye bra her, men det er så mye trafikk og folk. Jeg er sosial og sånn, men det er godt å kunne trekke seg unna når man har behov for det. Så jeg flyttet for min egen del. For å få litt mer ro og slippe unna alt stresset som kan være i sentrum. Jeg har veldig behov for den roen jeg finner på landet.

Hva jobber du med?

– Jeg jobber i skobutikk nå, men jeg skal ikke være i den jobben for alltid. Planene er etter hvert å jobbe som det jeg er utdannet som. Jeg er hjelpepleier, og har jobbet noen år innenfor helse, men jeg trengte en liten pause fra det tunge arbeidet. Det kan være krevnede å jobbe på sykehjem og i hjemmehjelpen. Både psykisk og fysisk.

Hva var det som var så tungt med de jobbene?

– På sykehjemmene var det mye tunge løft, så det var rett og slett ganske hardt fysisk. I hjemmehjelpen derimot hadde vi så dårlig tid til brukerne, og det var vanskelig. Jeg gikk med dårlig samvittighet hele tiden. Mange av de eldre som bor hjemme er veldig ensomme, og da er det vanskelig å bare måtte løpe videre til den neste på lista.

Hvorfor vil du tilbake til eldreomsorgen?

– Jeg brenner veldig for utdannelsen jeg har tatt, og jeg trives godt med alt som har med eldreomsorg å gjøre. Det å kunne ta vare på dem som trenger det, og hjelpe folk med å komme gjennom hverdagen, er godt. Jeg vil egentlig bare hjelpe, og jeg får så mye tilbake fra jobben med mennesker. Jeg trives godt der jeg er nå også, men det er meningen at jeg skal jobbe på sykehjem. Også handler det jo om å bruke den utdannelsen man har tatt.