Det ble klart etter at saken ble behandlet på ekstraordinær generalforsamling i borettslaget torsdag kveld. Argumenter som pekte på faren for barns lek, mulig brannstiftere og estetikk, gikk ikke hjem.

– Alle som vil ha en vedstabel, kan nå få stable veden på området, slår styreleder Tone-Line Fischer i borettslaget fast.

Borettslaget skal nå legge opp noen retningslinjer for plassering, størrelse og forhold til sikkerheten omkring vedstablene.

Vakte oppsikt

Vedstablesaken på Strindheim vakte en viss oppsikt etter at borettslaget som det eneste i landet tidligere i år vedtok forbud mot slike stabler på fellesområdene. I styret gikk fire inn for et forbud mens en representant stemte i mot da saken kom opp.

Forbudet ble begrunnet med at vedstabler kunne bli en fare for lekende barn dersom stabelen kom i bevegelse. Borettslaget har også opplevd ett tilfelle av brannstifting hvor det ble benyttet vedkubber fra en vedstabel i nærheten. Det ble brukt som et argument at samling av brennbart materiale kan virke fristende på ildpåsettere.

Styret fikk støtte for dette synet hos Trøndelag brann- og redningstjeneste som advarte mot å ha stabler av ved og paller og lignende stående ved bygninger.

Estetikk

Styret la også vekt på det estetiske, og mente fellesområder ville bli betydelig påvirket dersom det ble åpnet for etablering av vedstabler. Resultatet kunne bli mange vedskjul, redskapsboder, sykkelboder etc. som ville oppleves som negativt for de grønne lungene som det er mange av i Strindheim Hageby. Dette er et gammelt borettslag med to-, tre-, og firemannsboliger fra 50-tallet. Borettslaget har 134 andelseiere.

– Skal vi privatisere disse områdene og fylle dem opp med boder, står vi i fare for å miste vårt særpreg, uttalte styreleder Fischer.

Femten protesterte

Men femten andelseiere protesterte mot forbudet, og det ble krevd ny behandling. Det skjedde på ekstraordinær generalforsamling torsdag kveld. I påvente av ny behandling, ble det forøvrig aldri iverksatt noe forbud mot vedstabler, og for øyeblikket har det nesten ikke vært vedstabler å oppdrive mellom husene.

På torsdagens møte var det bare 24 stemmeberettigede til stede. 19 stemte for å oppheve forbudet mot vedstabler som styret tidligere hadde vedtatt - fem mente det var riktig med et forbud.