- Det verste er å leve i uvisshet. Noe må ha hendt henne, sier mannen som kontaktet politiet for å melde kvinnen savnet dagen etter at hun forsvant.

Han er gift med en slektning av henne.

Han forteller at 31-åringen kom til Norge i sommer som au pair for å bo hos dem og ta seg av de to barna hans. I tillegg lette hun etter ekstrajobb, men så langt uten hell.

Les også: Sjekker om det finnes video av den savnede

- Datteren min gråter og spør etter henne. Det var jo hun som tok seg av henne, sier han.

Adresseavisen møter mannen og venninnen som skal ha vært sammen med 31-åringen den kvelden hun forsvant. De ønsker ikke å stå frem i avisen, men håper mer medieomtale av den rumenske kvinnens forsvinning skal gi politiet nye spor i saken som kan oppklare mysteriet.

Skulle tjene opp penger

Ifølge de to kommer kvinnen fra Albesti ved byen Sighisoara. Byen ligger i Transylvania og har ca. 28000 innbyggere. Kvinnen er ifølge dem gift og har fire barn. Sammen med ektemannen eier hun en gård hjemme i Romania.

- De greier seg, men er fattige. Derfor kom hun hit for å tjene litt ekstra penger til familien. Hun er ikke typen som ikke gir lyd fra seg eller stikker av. Hun er ansvarsfull og har familie, sier mannen.

Han forteller at han flere ganger daglig er i kontakt med kvinnens ektemann i Romania.

Forsvant etter fest

Venninnen, som også er i slekt med den savnede kvinnen, har selv vært i Norge i omtrent en måned, for å jakte på jobb. Hun kom til Trondheim for å besøke søsteren, som også bor her. Sammen dro hun og 31-åringen på byen fredag 31. oktober. På slutten av utekvelden var de på et utested i Dronningens gate. Der kom de i prat med en mann i femtiårene, som nå er siktet for falsk forklaring i forbindelse med forsvinningen.

- Han inviterte oss hjem til seg på nachspiel. Det skulle komme mange folk dit, sier kvinnene.

Les også: Kvinne savnet i Trondheim – mann siktet

De skal ha fått skyss sammen med mannen. Kvinnene skal ha fått servert drikkevarer, pratet, hørt på musikk og danset. De skal ha stusset over at det ikke kom flere folk, men ifølge venninnen ble de likevel.

- Jeg var ute for å røyke. Jeg følte meg dårlig, så jeg gikk inn for å spørre om vi ikke skulle dra hjem, men hun ville bli litt lenger, sier kvinnen.

Tok med mobilen

Mannen i femtiårene, som er siktet i saken, har forklart til politiet at de to kvinnene dro sammen fra hjemmet hans. Kvinnen forteller til Adresseavisen at hun snakket med venninnen på rumensk og forsøkte å få henne med seg, men da 31-åringen ikke ville bli med, dro hun selv for å ta bussen hjem til søsteren og ektemannen, der hun skulle overnatte.

I lommen hadde hun venninnens mobiltelefon. Den skal hun ha passet på fra tidligere på kvelden, blant annet fordi hun hadde lommer med plass til den. Mobiltelefonen er nå overlevert politiet.

Les også: Mann siktet i savnet-sak

- Jeg glemte at jeg hadde den da jeg dro. Ellers ville jeg gitt den til henne, sier kvinnen.

Kontaktet politiet

Da 31-åringen ikke dukket opp formiddagen dagen etter, oppsøkte slektningene adressen der nachspielet var. Ingen svarte da de ringte på og ropte, ifølge de to. Litt senere samme dag kontaktet mannen politiet for å melde kvinnen savnet. Politiet ransaket sist uke huset.

- Det har gått for lang tid. Vi er redde for hva som kan ha skjedd med henne, sier mannen.

Ønsker tips

Den siktede mannens forsvarer, advokat Frode Wisth, ønsket i går ikke å si noe om de motstridende forklaringene partene i saken har kommet med, eller hva hans klient mener har skjedd.

- Jeg har ingen kommentar til denne saken, sier Wisth.

Politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim sier politiet har mottatt noen få tips i saken, men at de ikke har ført til noe. Politiet ønsker kontakt med alle som kan ha opplysninger i saken.

Denne rumenske kvinnen er meldt savnet. Politiet etterforsker forsvinningen. Foto: Privat