– Selg området og bygg boliger der, er oppfordringen fra partiets kommunalråd Elin Marie Andreassen.

Hun lanserer forslaget i forbindelse med at Frp nå legger frem sitt forslag til budsjett for 2015 og økonomiplan for perioden frem til og med 2018. Totalt vil partiet selge tomter for 566 millioner de kommende fire årene. I dette beløpet inngår ikke Leüthenhaven. Et eventuelt salg krever en gjennomgang av eierforholdene på området. Kommunen eier arealet, men noe er bygslet bort.

– Det ville være fantastisk med boliger på Leüthenhaven, en helt ny bydel midt i sentrum.

Andreassen mener kommunen har mye annet salgbart areal som kan utnyttes til boligformål. Hun er heller ikke fremmed for å selge kommunale barnehager til private.

Nedsalg i kommunale selskaper står også på Frps liste. Dette kan gjelde Trondheim Kino og Renholdsverket samt eiendommer eid av det kommunale foretaket Trondheim Parkering, i første rekke ti parkeringshus og fire garasjeanlegg.

Nei til samarbeid

Frp har sagt nei til et budsjettsamarbeid med de øvrige ikke-sosialistiske partiene. Andreassen sier det ikke er naturlig med samarbeid om det siste budsjettet før kommunevalget neste år. Selv om partiene samarbeider på riksplan.

– Dette er jo siste mulighet til å vise hva som er våre hovedprioriteringer lokalt. Det er flere forskjeller mellom partiene, men vi har likevel en slags felles plattform. Så jeg tror vi vil kan bli enige hvis det er ønskelig.

Bort med skatt

Som vanlig vil Frp fjerne eiendomsskatten og antar at det kan skje gjennom en nedtrapping over åtte år. Andreassen sier kommunen tok inn 140 millioner i eiendomsskatt i 2003. I 2018 vil skatten bli på nesten 600 millioner. Frp reduserer eiendomsskatten i 2015 med 50 millioner.

– Eiendomsskatt er en stygg og usosial skatt, sier Andreassen.

Samlet har Frp alternative forslag i forhold til rådmannens for 136 millioner. Innenfor helse og velferd er det styrket bemanning i sykehjem og hjemmetjenesten som har førsteprioritet. Elleve av i alt 36 millioner skal brukes på dette, mens skole og oppvekst får 22,5 millioner ekstra av Frp. Partiets samlede veiinvesteringer løper opp i 124 millioner.

Mer til dagtilbud

Frp har økt kommunens innsats med syv millioner til bo- og aktivitetstilbudet for utviklingshemmede. Som Adresseavisen har omtalt en rekke ganger, er det et stort behov mer bistand på dette feltet. Mange pårørende opplever en fortvilt situasjon i arbeidet for sine nærmeste.

– Pengene skal gå til både botiltak og dagtilbud, sier Andreassen.