31-åringen som ble meldt savnet etter en fest i Trondheim 1. november, kom til rette i Oslo onsdag. Hun ble deretter fløyet til Trondheim, og i går ble hun avhørt.

- Avhøret pågikk hele dagen, sier bistandsadvokat Mette Skoklefald, og karakteriserer klienten som sliten og medtatt.

- Hun forklarte seg i detalj om det som har skjedd, fortsetter bistandsadvokaten, uten at hun vil si noe om det som kom frem i avhøret.

LES OGSÅ - Har gjennomgått et helvete

- Vil følge henne opp

Heller ikke politiførstebetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon, som leder etterforskningen av saken, vil uttale seg om innholdet i rumenerens forklaring.

- Hva skjer nå med kvinnen?

- Hun blir tatt godt vare på, og vi vil følge henne opp etter den traumatiske opplevelsen hun forklarer seg om, sier Volden, uten å utdype hva denne opp-levelsen innebærer.

Avhøres i dag

De to mennene, som onsdag formiddag ble pågrepet i Oslo og siktet i forbindelse med forsvinningssaken i Trondheim, kom i går til byen og ble satt i politiarresten. De vil bli avhørt i dag, opplyser Volden. Mennene er siktet for frihetsberøvelse av kvinnen, eller medvirkning til dette. Han opplyser at den ene av de siktede er afrikaner, mens den andre er fra et ikke-vestlig land. De to siktede ble pågrepet i et «lokale» i Oslo.

- Lokalet er ikke en bolig. Ut over dette har jeg ingen opp-lysninger om hva slags lokale dette er, sier politiførstebetjenten.

De to siktede fikk i går oppnevnt forsvarere, henholdsvis Tore Angen og Amir Mirmotahari. Ingen av dem hadde i går møtt de siktede, men Mirmotahari snakket med klienten sin i går kveld.

Nekter straffskyld

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier Mirmotahari, og legger til:

- Etter en samtale med en politibetjent i Trondheim, oppfatter jeg det slik at fornærmede skal ha blitt bortført fra Trondheim og kjørt til Oslo. Klienten min sier at han aldri har vært i Trondheim, og skjønner ikke noe av denne saken. Dette vil fremgå når politiet sjekker telefonlogg og basestasjoner. Om noen har bortført kvinnen fra Trondheim til Oslo, er ikke han rett mann, sier Mirmotahari, som ennå ikke har sett siktelsen eller andre dokumenter i saken.

Om de to siktede mennene skal fremstilles for varetekt vil bli vurdert i dag. Det opplyser politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Om noen eventuelt skal fremstilles for varetektsfengsling blir først avgjort etter de to siktede er avhørt, sier Vang.

Blir det fengsling, skjer dette trolig først på lørdag i Sør-Trøndelag tingrett.

I forbindelse med den innledende etterforskningen av forsvinningssaken, ble eieren av huset hvor kvinnen ble sett siste gang før hun forsvant, siktet for falsk forklaring. Denne siktelsen vil politiadvokaten vurdere etter å ha gjennomgått avhøret av 31-åringen.