En dag senere er gangen hjemme hos Sørviks foreldre i Stjørdal smekkfull. Minst tjue søppelsekker med klær til barn og voksne, leker og utstyr, fyller gulvet.

- Vi har fått så mye at vi rett og slett ikke har hatt kapasitet til å se gjennom alt. Vi vil bare si hjertelig takk til alle, sier Sørvik.

Organiserte innsamling

Kort tid etter den dramatiske brannen hadde lillebror Magnus Sørvik (30) lagt ut en beskjed på en lokal gruppe på Facebook med spørsmål om noen hadde det mest nødvendige av klær og utstyr til familien. En venn av familien i Meråker hadde også begynt å organisere en lignende aksjon i bygda.

- Vi rakk ikke å dra fra Meråker og ned hit til Stjørdal i går ettermiddag før bilen var fullastet av ting folk hadde gitt oss, forteller Sørvik.

Må si nei

Responsen etter brorens oppfordring på nettet var så stor at beskjeden ble slettet lørdag kveld. I går formiddag ringte og kom folk fortsatt innom med klær og utstyr. Nå har de vært nødt til å takke nei til flere, eller be folk om å vente, rett og slett fordi de ikke har plass eller vet hva de har fått.

- Det er nesten fælt å takke nei, men vi har fått mer enn nok klær. Mange som har vært innom har sagt at vi bare skal ta det vi trenger og eventuelt gi resten til Freetex. Vi har også fått helt nye ting, for eksempel bøker og filmer til ungene. Vi har til og med fått pengegaver fra anonyme givere, sier Sørvik.

- Bare å komme seg ut

Den dramatiske brannen i eneboligen i Høefeltet i Meråker ble oppdaget like før klokken tolv lørdag formiddag. Familien oppdaget flammer inne på kjøkkenet. Sammen med samboere Janita Lufall (34), Sørvik med seg tvillingene på ett år, og de to eldste på 9 og 11 år og rømte ut.

- Det var bare å komme seg ut umiddelbart, sa Sørvik til Adresseavisen like etter at han og familien berget seg ut. Han tror brannen må ha startet i komfyren.

Brannmannskaper fra Meråker var raskt på plass men var sjanseløse i å slukke brannen i det overtente huset. Isteden måtte de la det brenne kontrollert ned til grunnen.

Dro på gavehandel

Ungenes julegaver gikk tapt i brannen. I går dro familien for å handle nye. Sørvik sier ungene er veldig opptatte av det.

- De både ønsker seg gaver og de vil gi gaver til andre. Det er veldig viktig for dem, sier Sørvik.

Familien blir etter alt å dømme boende hos hans foreldre i Stjørdal den nærmeste tiden, men skal også besøke samboerens foreldre på Frosta. Julekvelden tilbringes hos samboerens søster og hennes familie i Hegra.

- Vi satser på en så normal jul som mulig, sier Sørvik.

Eneboligen i Høefeltet i Meråker sentrum brant ned til grunnen. – Det var bare å komme seg ut. Det viktigste var at det gikk bra med oss, sier Bjørn Erik Sørvik. Foto: BJØRN-HELGE PAULSEN
Folk har levert ski, leker bøker, filmer og sekkevis med klær til familien som mistet alt i brannen i Meråker. - Vi ønsker bare å si hjertelig takk til alle sammen, sier Bjørn Erik Sørvik. Foto: Foto: PRIVAT
Brannmannskapene og politiet kom til at det overtente huset bare måtte få brenne ned. Foto: BJØRN-HELGE PAULSEN