Konkurranseklar: Harald Martin Brattbakk under innspillingen av «Mesternes Mester» på Sicilia på forsommeren i fjor. Han skulle gjerne sett at tidligere skiskytter Tora Berger fikk et lengre opphold blant de tidligere toppidrettsutøverne. Foto: Roy Davik / NRK

Den tidligere RBK-spissen vant kjendisversjonen av «71 grader nord» i 2010. Nå er han aktuell på tv-skjermen igjen, i kompani med elleve tidligere mestere innenfor hver sin idrett.

– Jeg gjorde mitt beste. Men en oppdager at det er mange ting en ikke behersker, selv om man har drevet med idrett tidligere. Det er mange situasjoner man ikke har trent på, sier Brattbakk som ble toppscorer i eliteserien hele fem ganger mens han spilte for Rosenborg.

961 000 seere fikk med seg den første episoden i den sjette sesongen av NRKs populære lørdagsunderholdning. I tillegg til «fotball-ekteparet» Brattbakk og Mini Jakobsen møter seerne langrennsekteparet Marit og Pål Gunnar Mikkelsplass, skiskytter Tora Berger, syklist Monica Valen, skiskytter Frode Andresen, skihopper Lars Bystøl, kiter Kari Schibevaag, kickbokser Mette Solli og svømmer Aleksander Hetland.

– Det var en hyggelig ting å være med på. Dette er jo tv som skal lage god stemning. Det handler ikke som skape intriger, annet enn de en lager selv, sier Brattbakk.

– Det er klart at det kan bli noen situasjoner når en bor så tett sammen over lengre tid. Men vi ble godt kjent med hverandre og vi fant en bra fordeling av oppgavene på huset, sier 43-åringen.

– Tora er en fantastisk person

Utøverne dro til Sicilia i Italia i månedsskiftet mai/juni i fjor og ble bedt om å sette av tre uker.

– Det er vanskelig å forklare folk hvordan det opplevdes. Ett program er gjerne resultatet av to dager med innspilling. Det er litt rart å se det igjen, for det var så mye mer som skjedde enn det tv-seerne får se.

Annet enn tidligere RBK-kollega Mini kjente han ingen av de andre utøverne på forhånd.

– Jeg hadde jo sett alle før, på tv og i avisene. Jeg visste noe om dem, men det var artig å bli ordentlig kjent, sier Brattbakk som syntes det var ekstra stas å treffe Tora Berger. Hun var første deltager som måtte dra hjem etter at hun ble utfordret i «natt-testen» av Monica Valen.

– Tora fikk kortest tid i programmet, men hun er fantastisk som person. Hun sa vel også at hun er en ganske beskjeden dame, som først tør å slippe seg løs når hun er trygg på omgivelsene. Det tror jeg hun følte at hun var i dette miljøet. Hun tar seg selv veldig lite høytidelig, bidrar i fellesskapet og har vittige kommentarer. Hun var et meget hyggelig bekjentskap, jeg skulle gjerne hatt noen flere dager sammen med henne og blitt enda bedre kjent. De andre var man jo sammen litt lenger med. Men det er jo ikke så langt opp til Meråker, det går an å kjøre seg en tur dit, fastslår Brattbakk.

Stikker hodet inn i kabinen

I det første programmet tok han seieren i bakkeløp, mens både han og Mini måtte gi seg fort i den statiske øvelsen hvor utøverne måtte sitte inntil en vegg med knærne i 90 grader.

– Den er kjempetung og helt håpløs for meg. Jeg har aldri trent sånn og er ikke spesielt fysisk sterk, sier Brattbakk som delte dobbeltseng med sin gamle kollega.

– Mini var den jeg kjente desidert best. Vi hadde en super tone på rommet, men visste også at en av oss ville bli alene på et tidspunkt, sier 43-åringen.

De siste fem årene har han jobbet som flyger i Norwegian.

– Det er en del som kjenner meg igjen fra fotballbanen, spesielt når det er grupper med folk som skal utenlands. Da er det mest trøndere og mange vet hvem jeg er. Det er også noen som vet at jeg jobber her og prøver å stikke hodet inn i kabinen for å sjekke om det er jeg som skal fly. Det er bare hyggelig med oppmerksomhet, jeg tar det som et prov på at jeg har vært med på noe tidligere som betyr mye for mange.

Trener med gamle RBK-ere

– Hvordan holder du formen ved like i dag?

– Med tre barn i skolealder, og både kona og meg i jobb er det ikke så lett å få tid innimellom middagslaging, lekselesing og ungenes aktiviteter. Men jeg prøver å ta meg noen løpeturer eller skiturer når jeg har mulighet. Som flyger jobber jeg turnus og da er jeg borte en del helger, men det har også sine fordeler med at jeg noen ganger har fri på dagtid. Da går det an å trene. Ellers prøver jeg å få med meg ei ukentlig fotballtrening med gamle Rosenborg-spillere. Vi føler oss gode når vi spiller med jevnaldrende, ler Brattbakk

Før lørdagens program ligger Brattbakk på syvendeplass med 46 poeng sammenlagt etter seks øvelser. Tidligere skiskytter Frode Andresen leder med 56 poeng, mens Mini ligger på åttendeplass med 41 poeng.