Politikere fra Høyre og Frp mener kommunen må revurdere parkeringsforbudet som ble innført på Sverresborg i Trondheim i forrige uke.

Les på Pluss: Har parkert på samme sted i flere tiår. I dag blir det forbudt

Forbudssonen omfatter fem gater i et stort nabolag. Beboerne i tre eiendommer i en stikkvei til Jakobstien berøres særlig. I flere tiår har de parkert langs veien i Jakobstien, da de ikke har muligheter for parkering ved egne eiendommer på vinteren. Birgit og Erling Gjellan i Jakobstien 7 har ikke parkeringsmuligheter på tomta si i det hele tatt.

Tone Stav, kommunalråd for Høyre i Trondheim kommune, var på befaring i området sist onsdag. Nå jobber Høyre med Frp for at beboerne i området som er hardest rammet, skal få parkere nært boligen sin.

Bør gi beskjed tidligere

- Jeg foreslår at det blir parkeringstillatelse i første del av Jakobstien, frem til stikkveien. Jakobstien er en plan blindvei, og jeg ser ikke problemet med parkering her. Veien er like bred som øverste del av Bergittaveien, hvor det er åpnet for parkering, sier Stav.

Les også: Her kan bomsnikerne utnytte teknisk svikt

I tillegg til nytt parkeringsforslag, fremmer Høyre og Frp et prinsipielt forslag som går på dialogen mellom kommunen og innbyggerne. Regelen om at kommunen må gjøre innbyggerne kjent med vedtak som dette én måned før de inntrer, mener hun i visse situasjoner ikke er tilstrekkelig.

- Det tar tid å gjøre fysiske tilrettelegginger for parkering på egen tomt. I slike tilfeller må kommunen gi beskjed enda tidligere, slik at beboerne har mulighet til å finne løsninger de kan leve med.

Spørsmål til rådmannen

I tirsdagens formannskapsmøte vil Elin Marie Andreassen, kommunalråd for Frp, stille to spørsmål til rådmannen. Hun reagerer på måten beboerne føler seg møtt av kommunen:

- Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra innbyggere i Trondheim, som føler de ikke når gjennom til kommunen.

Hun stiller rådmannen følgende spørsmål:

Hvilken dialog har det vært mellom beboere i området og kommunen i forkant av den nye parkeringsreguleringen?

Hva har vært gjort fra kommunens side, for å bidra til løsninger for dem som rammes hardest?

- Det er et stort problem at innbyggere opplever kommunen som lite serviceinnstilt. Kommunen skal være her for innbyggerne, og da kreves en god dialog, sier Andreassen.

Les også: Torsdag stenges denne veien

Utsetter forbudet

Byplankontoret i Trondheim kommune har utsatt soneforbudet på Sverresborg, etter tilbakemeldinger fra beboerne. Onsdag vil Trondheim parkering dekke til skiltene.

Les også: Hver dag får 2500 bilister parkeringsbot

Planlegger ved byplankontoret, Kristian Sandvik, sier de skal ta opp parkeringsdiskusjonen med politiet, som har vedtaksmyndigheten, og Trondheim parkering.

- Resultatet av diskusjonen legges frem i formannskapet 3. februar. Da vil vi svare nærmere på hva som skjer med parkeringssituasjonen for beboerne i Jakobstien, sier Sandvik.

Han synes det er synd at kommunen oppleves arrogant.

- Grunnen er nok at vi henviser til skiltforskriften på spørsmål om hvorfor vi ikke kan reservere parkeringsplasser for enkeltpersoner på offentlig grunn. Jeg forstår at det kan oppfattes som arrogant og firkantet, men vi må forholde oss til lover og regler.

Tone Stav, kommunalråd for Høyre i Trondheim kommune, var på befaring i nabolaget på Sverresborg. Hun jobber nå for at deler av forbudet oppheves. Foto: Terje Visnes
Elin Marie Andreassen, kommunalråd for Frp i Trondheim kommune, stiller to spørsmål om parkeringsforbudet til rådmannen under tirsdagens formannskapsmøte. Foto: Kjell A.Olsen