Men avgjørelsen i denne omstridte saken skjer i to departementer senere.

Miljødirektoratet sendte torsdag sin anbefaling vedrørende skianlegget i Bymarka til Klima- og miljødepartementet, og Miljødirektoratet støtter der innsigelsen fra Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Nå skal Klima- og miljødepartementet vurdere saken, og sende sitt syn til Kommunal- og moderniseringsdepartementet som endelig avgjør saken.

Press på markaområdene

Presset på markaområdene og kort avstand til andre alpinanlegg, har hatt betydning for Miljødirektoratets vurdering.

– Planområdet og de omkringliggende områdene har etter Miljødirektoratets vurdering nasjonal/vesentlig regional verdi for friluftsliv. Området tilbyr friluftslivskvaliteter for ulike brukergrupper og ligger i kjernen av Bymarka i Trondheim der det er jevn befolkningsvekst som øker presset på markaområdene. Ut fra konsekvensene for friluftslivsinteresser, samt at det finnes alternative alpinanlegg i kort avstand fra Trondheim, tilrår Miljødirektoratet at innsigelsen fra Fylkesmannen i Sør-Trøndelag tas til følge, heter det i tilrådingen fra Miljødirektoratet.

Glede i Naturvernforbundet

– Naturvernforbundet er svært glade for den tydelige støtten Miljødirektoratet gir i saken. Dette er råd som bør stå sterkt i den videre behandlingen av saken, uttaler leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken.

-Endrer ingenting

Gunn Kari Hygen som er styreleder i Trondhjems Skiklub, en av hovedaktørene i planene for en realisering av Gråkallen vinterpark, sier at dette ikke endrer noe i forhold til deres planer.

– Dette er ledd i en vanlig saksbehandling, og vi har full respekt for miljøsynspunktene som fremføres. Vi skal lage et anlegg med lite fotavtrykk, og vi skal foreta de justeringer som er nødvendig. Vi er like optimistiske som tidligere i forhold til å få realisert et slikt anlegg, sier Gunna Kari Hygen.

Fortsatt optimist: Styreleder Gunn Kari Hygen i Trondhjems Skiklub tror fortsatt på et alpinanlegg i Gråkallen. Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen
Glad: Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet er glad for tilrådingen fra Miljødirektoratet. Foto: Karl H. Brox, Adresseavisen