Kunnskapsdepartementet har fordelt en sekkepost på statsbudsjettet til oppgradering av universitetsbygg. Potten er på totalt 75 millioner kroner. 40 millioner går til NTNU for oppgradering av kjemiblokk 3. 35 millioner kroner går til Universitetet i Bergen.

Ny i 1967

Kjemiblokk 3 er bygd i 1967 og er i dårlig forfatning. Oppussingen har en kostnadsramme på om lag 200 millioner kroner, og uten denne bevilgningen måtte NTNU ha tatt alt over eget budsjett. Arbeidet med kjemiblokka starter nå, og skal være ferdig i 2017.

Les også: Jobber i helsefarlige omgivelser ved NTNU

– Lokalene i kjemi 3 holder ikke dagens standard og har trekkfulle vinduer, dårlig oppvarming og begrenset ventilasjon, sier instituttleder Kjetil Rasmussen ved bioteknologi.

Oppgraderingen betyr at hele bioteknologimiljøet blir samlet i samme bygg. Nå er de fordelt på kjemibygg 3 og realfagsbygget.

Tidsplanen holder

– Dette har vi ventet på lenge. Alt blir mye enklere når vi er i samme bygg, sier Rasmussen.

Eiendomssjef ved NTNU, Lindis Burheim, sier dette er en veldig gledelig nyhet.

– Jeg har ventet på avgjørelsen, og vært spent. Dette er bra. Burheim forteller at de har vært usikre på når bygget kunne bli ferdig dersom alt skulle finansieres av NTNU. Med denne bevilgningen er ikke det lenger et problem. NTNU finansierer selv resten av kostnaden på 160 millioner kroner.

Les også: Avvik i brannsikkerheten på Gløshaugen

Gledelig nyhet

Sivert Bjørnstad (Frp) i Kirke- utdannings og forskningskomiteen på Stortinget sier det er gledelig at Kunnskapsdepartementet tar på alvor vedlikeholdsetterslepet på NTNU.

– Jeg er veldig glad for at departementet fordeler disse pengene i to store tildelinger, og ikke smører pengene tynt utover.