Det var 9. februar hendelsen skal ha skjedd ved en ungdomsskole på Nordmøre.

Eleven skal da ha blitt oppdaget av de to lærerne mens han tok av hengslene på et skap som en medelev disponerte. Dette har vært et irriterende problem for mange ved skolen en tid.

Deretter skal en av lærerne holdt gutten, mens den andre slo ham i skuldrene. Etter at de fysisk hadde tatt tak i gutten, skal de ha ledd av situasjonen - og gått fra eleven som hadde smerter i skulderregionen.

Lærerne anmeldt

Først i vinterferien ble det snakket om episoden, som skal ha blitt bevitnet av flere elever. Saken er tatt opp med rektor, og familien til eleven har nå anmeldt de to lærerne for hendelsen.

Adresseavisen har vært i kontakt med foreldrene, som er rystet over hendelsen.

- Jeg vil understreke at vi har et godt og solid inntrykk av skolen. Dette dreier seg om en hendelse hvor to lærere har samarbeidet om å bruke vold mot en mindreårig elev. At kommunen har valgt at de to involverte lærerne kan få stå i jobben så lenge personalsaken varer, ser vi svært alvorlig på, sier en av foreldrene til Adresseavisen.

De to lærerne får derimot ikke undervise i timene hvor eleven deltar, og de får heller ikke ta kontakt med vedkommende.

- Men vi stiller spørsmål ved at de to lærerne ikke er suspendert mens saken etterforskes. Dette er en belastning for vårt barn.

Det har ikke lyktes Adresseavisen å komme i kontakt med det lokale lensmannskontoret om saken. Operasjonsleder Tove Anita Asp ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt bekrefter at de kjenner til saken.

- Saken ble anmeldt mandag og vil bli etterforsket. For ytterligere kommentarer må dere ta kontakt med det lokale lensmannskontoret, sier hun.

- Ingen kommentar

Rektor ved den aktuelle skolen vil ikke uttale seg.

- Dette er en sak vi arbeider med, og jeg vil ikke uttale meg om saken på nåværede tidspunkt, sier rektoren.

- Jeg er kort orientert om saken, men vet ikke mer, bekrefter ordføreren i kommunen, som henviser til rådmannen, som heller ikke er snakkesalig om sakens realiteter:

- Vi er midt i en prosess i en personalsak, som gjelder to personer. Utover det har jeg ingen flere kommentarer nå.

- Anklagene mot lærerne er alvorlige, siden det blir påstått at lærerne faktisk har samarbeidet om å utøve vold mot en elev. Hvorfor er ikke lærerne suspendert fra sine stillinger mens saken undersøkes av kommunen og politiet?

- Jeg kjenner meg ikke igjen i den spissede spørsmålsstillingen. Svaret mitt igjen er at jeg ikke kan kommentere saken.

FAU-leder på den aktuelle skolen opplyser at hun ikke har blitt informert om hendelsen, og at den er ukjent for henne.

Leder i Utdanningsforbundet i den aktuelle kommunen opplyser at hun heller ikke har hørt om saken tidligere.

- Hvis lærerne skulle hatt bistand fra oss, ville jeg hørt om det, sier hun.