Påskeferie i campingvogna og spikerteltet på Vinge er en selvfølge.

I fjor bodde Roger Steen her i vogna på Skatval nesten uten opphold fra mars til oktober. 22. mars i år var han på plass igjen.

Sittende i en behagelig verandastol ved spikerteltveggen forteller han om kjærligheten til campingvogna og livet på plassen. Alt med et godt tak om kaffekoppen med den ene hånda og røyken i den andre.

År etter år

– Vi har det bare knallfint her. Jeg bor jo i Trondheim, men det er mye triveligere her. I byen er jeg ikke ute eller treffer folk på samme måten som jeg gjør her, sier han.

Så godt trives han at vogna er blitt stående på plassen på Vinge i 28 år. Bare et par av de andre gjestene har hatt campingvogn her lenger enn ham.

– Det er så mye mer sosialt med en campingplass enn ei ensom hytte. Her kommer du i kontakt med alle. Jeg vet at enkelte som har solgt campingvogna si og kjøpt hytte har angret, veldig, sier Roger Steen og hilser på Tom Roger Østerås, som kommer ruslende. Sistnevnte er en av driverne av campingplassen. Nå forteller han om hvordan plassen har vokst siden noen spurte om å få sette en campingvogn her en sommer på slutten av sekstitallet. Og gjestene kommer tilbake år etter år. Bare 2–4 av de 77 campingvognplassene skifter eiere hver sesong.

Mer enn en Hobby

«Hobby – Jeg vet hva jeg vil», forkynner kaffekoppene på bordet – på tysk. Roger Steens campingvogn er selvsagt av merket Hobby. Det samme er så mange av nabovognene at de har døpt nabolaget «Hobbyveien», det går bokstavelig talt på tvers av det merkede veinettet på campingplassen, med navn, som skal hjelpe brannbiler og ambulanser å finne frem når det haster.

Men campinglivet er mye mer enn bare hobby for Steen. Mens han tidligere jobbet for en forhandler er han nå vaktmester og altmuligmann på campingplassen. Sommerjobben på Skatval kaller han likevel ferie.

– Jeg har vært ufør i mange år. Her kan jeg pusle litt i mitt eget tempo. Det er fint å ha litt å gjøre, sier han.

Ny sesongstart

Siden nyttår har han klødd etter å komme i gang med en ny campingvognsesong. For de fleste andre starter campingsesongen rundt påsketider. Det betyr at plassen rundt ham for alvor er i ferd med å våkne til liv etter vinteren.

– Det var mange her i helgen, men litt stillere nå, så noen jobber nok. Jeg regner med at de fleste kommer mot helgen, sier Tom Roger Østerås.

Velger Vinge

På verandaen ved et spikertelt et steinkast nærmere sjøen er verdalingene John Ragnar Thorsen og Bente Indgjerd på plass. Campingplassen på Skatval ble deres base da vogna ble «spikret fast» i 2006. Og nå er de blant de ivrigste gjestene på Vinge med femti døgn i sesongen.

– Jeg ville nok kost meg i en hytte på fjellet også, men de fleste vi kjenner er ved sjøen i påska, sier Indgjerd.

Noen år har familien delt påska mellom fjell og sjø, men i år blir det bare påske ved sjøen på Skatval. I løpet av et par dager er også ungene på 18 og 22 år på plass på Skatval. Indgjerd trekker frem livet med gode naboer på campingplassen som viktigst. Hun fleiper med at man ikke trenger fjell og ski for å få til bra afterski.

– Vi er sosiale av oss. Du må tåle å ha folk litt innpå deg, men vi bor jo i et boligfelt hjemme også, og det er ikke sååå tett her heller, sier John Ragnar Thorsen.