Faksimile Adresseavisen 9. april 2015.

I møte med tøffe krav om en mer liberal innvandringspolitikk, har Fremskrittspartiet vist frem en av sine svarteste sider: motstanden mot kvoteflyktninger. Partiet vant ikke frem i striden om å veie og måle kvoteflyktninger mot utsendte asylbarn, men har likevel blottlagt en manglende forståelse for nasjonal og internasjonal humanisme.

Småligheten i norsk flyktningpolitikk har fått et nytt ansikt - nå fra regjeringskontorene. Frp har turet frem i årevis i asyl- og innvandringspolitikken, men har også påvist alvorlige problemer, som blant annet det asylpolitiske frislippet de rødgrønne sørget for. Det var da Frp var i opposisjon.

Et regjeringsparti som ikke forstår grunnleggende menneskerettigheter, og som anser kvoteflyktninger som et forhandlingskort, er på ville veier. Det handler bare om noen få barn, og Frps justisminister har beklaget at de ble sendt ut slik det skjedde. Mange europeiske land mottar usedvanlig mange flere flyktninger. Svenskene har mottatt uendelig mange flere flyktninger og asylsøkere enn Norge gjennom en årrekke.

Asylavtalen i går kveld kan tolkes som et nytt nederlag for Frp. Den er kanskje en liten seier for sentrumspartiene. Samlet sett er den en ny markering av borgerlig kaos. Partier som sliter i uker og måneder med såpass små problemer, saklig sett, går en tung fremtid i møte. Stridighetene har svekket det borgerlige samholdet, og skapt ny usikkerhet om den borgerlige koalisjonens levetid.

For øyeblikket står og faller det på Frp.

Partileder i KrF Knut Arild Hareide og partileder i Venstre Trine Skei Grande under pressekonferanse i Oslo onsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix