– Jeg skal ikke gå ut på natta før hunden er blitt stor. Det var det første jeg tenkte da jeg fikk vite hva som skjedde her i natt, sier Therese Sætherhaug.

Hun bor like ved åstedet på Flatåsen, hvor en kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt på vei hjem natt til mandag. Sætherhaug synes det er skremmende å tenke på at dette skjedde i nabolaget.

– Dette er en skremmende hendelse. Det blir så nært. Hendelsen er noe jeg absolutt kommer til å tenke på i fremtiden, sier hun.

Til ettertanke

Både hun og ektemannen Rune Sætherhaug vokste opp på Flatåsen, og bor der nå med barna sine.

– Jeg viste frem saken på adressa.no om overfallsvoldtekten til sønnen vår på elleve år. Mulig det er skremselspropaganda, men jeg ønsker å vise ham hvordan verden er, sier Therese Sætherhaug.

– Vi bor ikke akkurat i Kardemomme by. Dette er en hendelse til ettertanke, supplerer Rune Sætherhaug.

Trygt nabolag

Beboerne på Flatåsen som Adresseavisen snakker med mandag kveld, beskriver området som et trygt sted å bo.

– Det er fælt at dette skjedde her. Jeg oppfatter området som trygt og rolig, sier en av de nærmeste naboene til åstedet, som ønsker å være anonym.

Laila Sørensen bor også et steinkast unna åstedet.

– Nabolaget er stille og rolig. Det som skjedde i natt er rart og skummelt å tenke på, sier Sørensen.

– Ikke bli for engstelige

Mandag kveld var Sørensen på vei hjem fra venninnekveld. Like før hun møtte Adresseavisen passerte hun området hvor voldtekten skjedde.

– Da tok jeg opp nøkkelknippet mitt og holdt det i hånda. Det som skjedde i går fikk meg til å tenke på hva jeg gjør når jeg går alene på natta. Det er viktig å passe litt på, sier Sørensen.

Samtidig oppfordrer hun folk til ikke å bli altfor engstelige.

– En bør ikke gå rundt og være redd, men det er lurt å se seg litt over skulderen og ha et nøkkelknippe tilgjengelig for å slå med, sier Sørensen.

Ikke et utsatt område

Politiet i Sør-Trøndelag har ikke registrert tilsvarende hendelser på Flatåsen tidligere.

– Det er ingenting som tilsier at Flatåsen er et mer utsatt område for slike hendelser enn andre områder. Folk trenger ikke gå rundt og være redde, men det er selvsagt bekymrings-fullt av slikt skjer, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen.

Ser seg bak: Laila Sørensen håper ikke folk blir veldig redde etter overfallsvoldtekten, men oppfordrer alle til å ta forholdsregler når de går alene. - Det er lurt å se seg litt over skulderen, sier hun.