To menn i henholdsvis 30-årene og 40-årene er meget alvorlig skadd, og tilstanden er kritisk for begge etter en eksplosjonsartet brann ved Trondheim bil-demontering AS på Øysand i Melhus kommune.

Mannen i 40-årene er sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

– Det kan hende at flere blir sendt etter hvert. Grunnen til at personen er sendt dit er at sykehuset har kompetanse på brannskader, sier Anders Sunde-Eidem, seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Les også: Har flere teorier om hvorfor brannen startet

Les også: - To brannskadde kom ut og klærne var nesten brent opp

Les også: Se en av de første videoene fra brannstedet

Full fyr i hovedbygning

En tredje mann i 20-årene er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil. Han får behandling på intensivavdelingen ved St. Olavs Hospital. En kvinne ble også sendt til sykehuset med lettere skader. To menn som også var til stede fikk helseoppfølging på stedet, men var uskadd.

I september 2009 brøt det ut en kraftig brann i bilvrakene på tomta til bilopphuggeriet. Tirsdag ettermiddag ble firmaet nok en gang rammet av en eksplosjonsartet brann, men denne gang inne i hovedbygningen.

Nødetatene fikk melding om flere eksplosjoner og kraftig røykutvikling klokka 16.25. Da brannvesenet kom til stedet var det full fyr i hovedbygningen.

Seks ansatte var til stede da den eksplosjonsartede brannen brøt ut. Brannvesenet brukte flere timer på å få kontroll.

Brant på tomta i 2009

I 2009 var det 150 biler som gikk tapt. Den gang sa daglig leder Belinda Skibnes Ramberg at det kunne gått verre.

– Dette har alltid vært den store skrekken. Det er så mye brennbart på området, sa hun til Adresseavisen. Politiet etterforsket brannen i 2009, og kom frem til at årsaken trolig var tilførsel av bar ild.

Skibnes Ramberg har ikke vært mulig å få tak i etter brannen tirsdag ettermiddag.

– Foreløpig har vi ikke fått sett nærmere på brannen som skjedde i 2009. Det er naturlig å se på den brannen igjen i lys av dagens brann, sier Sunde-Eidem.

– Vi har ingen grunn til å tro at det er en brannstifter som står bak, og det baserer vi på vitneopplysninger, fortsetter seksjonslederen.

Les også: - Jeg blir på gråten

Les også: Tre menn kritisk skadd i eksplosjonsartet brann

Vil holde vakt utover natta

Klokka 20.20 tirsdag kveld skrev politiet i en pressemelding at det fortsatt brant i en liten del av bygget. Brannvesenet sendte etter hvert brannmannskapene hjem, men vaktleder Roger Gjersvold ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag sier at et mannskap på fem fra Melhus ville sikre brannstedet gjennom natten.

–På grunn av varmen kan vi ikke si at det er slukket foreløpig, og det vil fortsatt bli drevet etterslukking utover natten, sa Gjersvold til Adresseavisen klokka 21.20.

Det var ikke mulig å ta seg inn på brannstedet på grunn av faren for at bygningsmassen kunne kollapse. Det var mye giftig røyk som spredde seg i området.

Brant i to tanker

Det ble sendt ambulanse, luftambulanse, politi og brannvesen til den dramatiske brannen. I starten fryktet politiet at det var én person som ikke var gjort rede for, men etter hvert fikk de vite at ingen var savnet.

Stabssjef Moholt forteller at de foreløpig ikke vet årsaken til brannen, men ifølge vitner skal det ha vært brann i to tanker som sto inne i bygningen.

– Alle seks som var til stede hadde tilknytning til stedet gjennom jobb. Nå jobber vi med vitneavhør, slik at vi kan få avklart hva som var innholdet i tankene. Et slikt område inneholder mye forskjellig, understreker stabssjef Torgeir Moholt i Sør-Trøndelag politidistrikt.

E39 og fylkesvei 735 ble stengt som følge av brannen ifølge Vegtrafikksentralen. Det oppsto lange køer som følge av veistengningene. En buss ble satt opp ved Klettkrysset for å sikre at veien ble sperret. Utover kvelden ble begge veiene åpnet for vanlig trafikk.