Aps gruppeleder i Trondheim, Geir Waage, innrømmet overfor Adresseavisen onsdag at han angrer på at han gikk inn for «Gulltanna»-hotellet slik det fremstår i dag.

Les saken: Angrer på Stordalen-hotell

Han ønsket at han i stedet hadde gått inn for alternativet med et høyere, smalere bygg på rundt 20 etasjer.

Les også: De mest vellykkede områdene er der byutviklerne har gjort minst

Konsernleder Hans Hoff i Realinvest, selskapet bak hotellet, stiller seg svært undrende til Waages anger. Hoff minner om at Petter Stordalen i 2006 sto på den daværende parkeringsplassen foran Pirbadet og forkynte: «Jo mer spektakulært og større, jo bedre er det. Jeg vil ha hotellet lengst mulig ut i Brattørabassenget, ikke på en tilfeldig parkeringsplass».

Les også: Stordalen: Jeg vil ikke ha hotellet på en tilfeldig parkeringsplass

–Vi ønsket oss jo et 20 etasjers hus med tårn, slik Waage nå sier ville vært bedre. Men politikerne ville det ikke slik. Det er de som bestemte at hotellet ble som det ble, ikke vi, understreker Hoff.

–Så du er også kritisk til hvordan det fremstår i dag?

–Nei! Det er jo helt fantastisk - vakkert, både innvending og utvendig.

–Du synes ikke det gjør noe at Pirbadet er borte og sikten likeså?

–Pirbadet er et vakkert bygg, men det er så lavt at det ville blitt borte, uansett hvor lav bygning som hadde blitt satt opp der. Jeg forstår i det hele tatt ikke alle disse som er så kritisk til Brattøra. Vi ønsker nå å bygge boliger på Brattøra, dette er en bydel under utvikling. Om ti år kommer folk til å sitte og snakke om hvor fantastisk Brattøra ble, mener Hoff.

Les også: Stordalen godtok at hotellet ble liggende på en parkeringsplass

På sosiale medier har debatten gått etter Waages overraskende tanker i Adresseavisen onsdag. Frps tidligere frontfigur i byen, Kristian Dahlberg Hauge, skriver på sin Facebook-profil at «byggingen av hotellet på Brattøra og åpningen av sjøfronten for allmenheten er blant det mest vellykkede man har gjort i byutviklingen i Trondheim de senere årene. Jeg synes ganske enkelt at hotellet på Brattøra er et strålende bygg, og er kort og godt stolt over å ha vært med å kjempe frem prosjektet i min tid som politiker i byen», skriver Dahlberg Hauge og Høyres ordførerkandidat, Yngve Brox, kaster seg på: «Jeg er hjertens enig, og har ingen problemer med å stå for at vi tillot dette bygget», skriver han.

Les også: Er trønderne klare for bylivet?

Venstres Erling Moe, kunne ikke vært mer uenig. Han sier at han sjelden har blitt mer provosert av et tilbaketog enn da han leste hva Geir Waage sa.

–Han kan ikke skylde på utbyggerne. Vi visste hvordan dette ville bli, denne saken var særdeles godt opplyst. Geir og Merethe (Baustad Ranum fra Høyre, red anm) var de ivrigste forkjemperne.

–Er det ikke bra at folk angrer om de mener de har gjort noe feil?

–Jo. Det skulle sikkert vi politikere gjort oftere. Men siden vi visste så godt hvordan det ville bli, er det nesten bare litt morsomt og patetisk. Geir er jo også veldig kritisk til bruken av ordet signalbygg. Men tar jeg ikke mye feil, var han en av dem som brukte det ordet om det nye hotellet. Det beste med dette er at terskelen for å komme trekkende med «signalbygg»-argumentet er blitt svært stor etter Waages innrømmelse, sier Venstres bystyrerepresentant.

En eldre kvinne fra Vanvikan som tok med Adresseavisen hadde imidlertid behov for å berømme Aps gruppeleder:

–Kan du overbringe min dypeste takk for at han innrømmer feilen han har gjort. For dette hotellet har vært idioti fra start til slutt, fremholdt hun.

Adresseavisen i går.
Geir Waage (Ap) Foto: VEGARD EGGEN